Seçimlerin ardından yeni dönemin ilk Meclisi, Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce’nin başkanlığında gerçekleştirildi. Başkan Yüce, “Hizmet yolunda çok önemli bir görev ve sorumluluk üstlendik. Şehrimiz, ilçelerimiz, mahallelerimiz, hemşerilerimiz bizden hizmet bekliyor. Bizler de bu sorumluluk bilinciyle, Sakarya’yı daha güzel yarınlara hep birlikte hazırlamalıyız” dedi. Başkan Yüce’nin yeni dönem projeleri arasında yer alan Sakarya Fidancılık ve Peyzaj A.Ş için ilk adım Meclisi’te atıldı.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Nisan Ayı Olağan Meclis Toplantısı, Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi. 14 gündemin görüşüldüğü meclisin başkanlığını yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, 2019-2024 yıllarını kapsayan yeni dönemin Sakarya için hayırlı olmasını temenni ederek, tüm meclis üyelerine başarılar diledi.

Emaneti üstlenen kadrolarız
Başkan Yüce, “31 Mart yerel seçimlerinin ardından milletimize ve memleketimize hizmet yolunda çok önemli bir görev ve sorumluluk üstlenmiş durumdayız. Bugün de ilk meclis toplantımızı gerçekleştiriyoruz. Şehrimizde yaşayan yaklaşık 1 milyonun üzerindeki hemşerilerimizin temsilcisi olarak emaneti üstlenmiş bulunuyoruz. Büyükşehir Meclisi’nin alacağı her karar, Sakarya için ortaya koyduğu her görüş ve öneri çok değerlidir. Dolayısıyla farklı görüşlerin, renklerin sadece ve sadece Sakarya’ya hizmet sunmak için buluştuğu Büyükşehir Meclisi’nde ortaya konulan tüm görüşler önemlidir. Sizlerden gelecek her talebi dikkatle değerlendireceğimi de bu vesileyle ifade etmiş olmak isterim” dedi.

Sakarya’yı geleceğe birlikte hazırlayacağız
Başkan Ekrem Yüce, “Önümüzde 5 yıllık bir süreç var. Her zaman ifade ettiğim gibi biz oturduğumuz koltukların sahibi değil, emanetçisiyiz. Bu bilinçle hareket etmek durumundayız. Dolayısıyla bu süreci nasıl daha verimli kılarız? Nasıl hemşerilerimize daha nitelikli hizmet sunarız? Vatandaşlarımızın yaşam standartlarını ve gelir düzeylerini nasıl arttırırız? düşüncesiyle hareket etmeliyiz. Şehrimiz, ilçelerimiz, mahallelerimiz, hemşerilerimiz bizden hizmet bekliyor. Bizler de bu sorumluluk bilinciyle hareket etmeli, Sakarya’yı daha güzel yarınlara hep birlikte hazırlamalıyız. Artık Sakarya’da sadece hizmet, yatırımlar ve marka şehir konuşulmalıdır. Büyükşehir Belediyesi olarak şehrimizin potansiyelinin farkındayız. Bu potansiyeli paydaşlarımızla birlikte avantaja dönüştürerek, tarımda, sanayide, turizmde model bir şehir ortaya çıkarma hedefimize ulaşmak niyetindeyiz. İnşallah şehrimizin dinamikleriyle birlikte hareket ederek, Sakarya’yı örnek bir şehir haline getireceğimize inanıyor ve sizlere güveniyorum. Rabbim alacağımız tüm kararları şehrimiz için hayırlı eylesin. 2019-2024 döneminin hizmet ve yatırımların dönemi olmasını etmeni ediyorum” dedi.

Şehrin tüm alanlarına Büyükşehir katkısı
Başkan Ekrem Yüce, “Misyonumuz; Sakarya’nın tarım, sanayi ve turizm alanında kalkınmasına, istihdamın ve gelir düzeyinin artmasına, yaşam standardının yükselmesine, şehrin ruhu olan mimari yapının yatay olarak geliştirilmesine, verimliliğin arttırılmasına, bilgi evlerinin oluşturulup yaygınlaştırılmasına, üniversite işbirliğiyle pratikte uygulama alanlarının çoğaltılmasına, sportif faaliyetleri çeşitlendirip sporda kendinden bahsettirmesine, bölgeler ve şehirler arasındaki sosyal, kültürel, ekonomik ve gelişmişlik düzeyi farklılıklarının giderilmesine, yerel ve ortak nitelikli taleplerin karşılanmasına, insana değer veren, çevreye uyumlu kaliteli ve çözüm odaklı hizmetlerin üretilmesine, halkın gündelik yaşamının kolaylaştırılmasına, bölgenin kültürel zenginliğinin korunmasına, turizm merkezlerinde doğaya saygılı sosyal yaşam alanlarının oluşturulmasına ve ekonomik büyüklüğün artmasına katkı sağlanması hedeflenmiştir” dedi.

Marka kent Sakarya
Yeni dönem vizyonuna ilişkin bilgiler paylaşan Başkan Yüce, “Rahat ve kolay ulaşım sistemlerine sahip, afetlere karşı hazırlıklı, kültürel zenginliğinden güç alan, engelli ve muhtaçları toplumla bütünleşmiş, çağdaş yönetim sistemlerini kullanan, temiz ve doğa çevre içinde özgün nitelikleri öne çıkan; marka bir kent olmaktır” diye konuştu.

14 maddelik gündem
Başkan Ekrem Yüce’nin konuşmasının ardından gündem görüşmelerine geçildi. İlk 9 madde içerisinde Meclis Başkanvekilleri, Katip Üyeler, Belediye Encümeni, Büyükşehir Belediyesi Meclis Komisyon Üyeleri, birlik üyeleri ve OSB’lerin Müteşebbis Heyeti’nde Büyükşehir Belediyesi’ni temsil edecek isimler belirlendi. 11 ve 12. maddeler oy birliğiyle kabul edilirken; 13. madde Hukuk, Plan ve Bütçe ile Tarım Komisyonu’na havale edildi. 14. madddede yer alan 2018 Yılı Faaliyet Raporu, meclis üyeleri tarafından kabul edildi. Meclisin her ayın ikinci pazartesi günü yapılmasına da oy birliğiyle karar verildi.

Fidancılık ve Peyzaj A.Ş için ilk adım
Başkan Ekrem Yüce’nin seçim sürecinde Sakarya için müjdesini paylaştığı Sakarya Fidancılık ve Peyzaj A.Ş’nin kurulmasına yönelik ilk adım da Nisan meclisinde atıldı. Başkan Yüce maddeye ilişkin yaptığı değerlendirmede şunları söyledi: “Sakarya’da süs bitkiciliğini lokomotif haline getirecek, verimliliği arttıracak çok önemli bir adım atıyoruz. Seçim sürecinde de hemşerilerimizle paylaştığımız projelerimizden biri olan çalışmayı hayata geçirecek olmaktan büyük mutluluk duyuyorum. İnşallah bitki standartlarını yükselterek nitelikli bitkilerin temini ve pazarlanmasını sağlayacağız. Hizmet üretmeye kararlı kadrolar olarak yeni projelerimiz için arka arkaya adım atmaya devam edeceğiz. Hayırlı olsun” dedi.

Meclis içi üyeler belirlendi

Büyükşehir Belediyesi Nisan Meclis Toplantısı’nda gizli oylamayla belirlenen Meclis Başkanvekilleri, Meclis Divan Katipleri, Encümen Üyeleri ve açık oylamayla belirlenen Komisyon Üyeleri şu isimlerden oluştu:

Meclis 1. Başkanvekili: Fevzi Kılıç

Meclis 2. Başkanvekili: Bilal Soykan

Meclis Divan Katibi
1 – Soner Yıldız (Asil)
2 – Halim Kılkış (Asil)
1 – Yakup Ayar (Yedek)
2 – İsmet Yavuzyiğit (Yedek)

Encümen Üyeleri:
1 – Recep Eroğlu
2 – Fahri Arkan
3 – Metin Atalay
4 – Necdet Tömekçe
5 – Recep Boğaz

İmar ve Bayındırlık Komisyonu
Hüseyin Emanet
Adem Çalışkan
Mustafa Karahasan
Ömer Susran Hunca
Meryem Sağlam
Ravda Keçeoğlu Yolcu
Fatih Şentürk

Plan ve Bütçe Komisyonu
Aysun Gözyuman
Cemil Kocacık
Seçkin Akcan
Hasan Çetinkaya
Sefer Çoruhlu
Cüneyt Şensoy
Ahmet Hacıeyüpoğlu

Hukuk Komisyonu
Ravda Keçeoğlu Yolcu
Mustafa Yıldız
Rıdvan Elturan
Serkan Cerrahoğlu
Lütfü Tansı
Murat Özdemir
Ahmet Hacıeyüpoğlu

Ulaşım Komisyonu
Adem Sefa
Azmi Çelebi
Muhammed Çakırbaş
Zeki Kanbur
Mehmet Akkaş
Özgür Özmen
Yaşar Aygüneş

Çevre ve Sağlık Komisyonu
İsmet Yavuzyiğit
Hüseyin Haldızoğlu
Uğur Kılıçoğlu
Halim Kılkış
Recep Yeşil
Necmettin Alper
Ercüment Berber

Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu
Emre Yılmaz
Özgür Özmen
Mehmet Yılmaz
Rahmi Şengül
Sefer Çoruhlu
Lokman İçöz
Erbay Kayatürk

Tarım Komisyonu
Necmettin Alper
Levent Tunç
Lokman İçöz
Hasan Çetinkaya
Enver Çelik
Tacettin Efe
Ergün Öztürk

Turizm Komisyonu
Recep Yeşil
Muhammed Çakırbaş
Enver Çelik
Uğur Kılıçoğlu
Soner Yıldız
Yakup Ayar
Faruk Nalçacı

Marmara Belediyeler Birliği Temsilcileri
Cemil Kocacık (Asil)   
Mehmet Yılmaz (Asil)
Recep Eroğlu (Yedek)

Türk Dünyası Belediyeler Birliği Temsilcileri
Recep Yeşil (Asil)
Mustafa Karahasan (Asil)
Emre Yılmaz (Asil)
Azmi Çelebi (Yedek)
Sefer Çoruhlu (Yedek)
Hüseyin Haldızoğlu (Yedek)

Kaynarca Doğu Marmara Makine İmalatçıları İhtisas Orgnize Sanayileri Temsilcileri
Seçkin Akcan (Asil)
Recep Boğaz (Yedek)

Ferizli Organize Sanayi Bölgesi Müteşebbis Temsilcileri
Ruhi Şenol (Asil)
Halim Kılkış (Yedek)

Söğütlü 3. Organize Sanayi Bölgesi Müteşebbis Temsilcileri
Ekrem Yüce (Asil)
Necmettin Alper (Yedek)