Büyükşehir Meclisi Alandüzü’nde inşa edilecek olan Şehir Hastanesine yönelik imar planlarında değişiklik için olağanüstü toplandı. Başkan Yüce, “Bugün burada Sağlık Bakanlığı ile Tarım ve Ormancılık Bakanlığının imar planı noktasındaki değişiklik talebi için olağanüstü toplanmış buluyoruz. Olağanüstü toplantımıza katılarak bu işin 1 hafta gibi kısa bir sürede çözüme kavuşturulmasını sağladığınız için sizlere teşekkür ederim” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Meclisi olağanüstü toplandı. Koronavirüs tedbirleri kapsamında Sosyal Gelişim Merkezi’nde gerçekleştirilen toplantıya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce başkanlık etti. Bin yataklı Hastanenin inşa edileceği Alandüzü’nde ki arazinin imar değişikliği için olağanüstü toplanan mecliste konuşan Başkan Ekrem Yüce, “İnşallah alacağımız kararlarla birlikte hastanesinin yapım süreci hızlanacak” dedi.

Birçok ülkeye yardım ediyoruz
Olağanüstü toplanan meclis toplantısında konuşan Başkan Ekrem Yüce, “Covid-19 resmi rakamlara göre ilk olarak 12 Aralık 2019’da Çin’de görüldü. Kısa sürede yayıldı. 3 gün sonra bir yıl olacak. Dünya genelinde toplam 67 milyondan fazla vaka ve 1 buçuk milyondan fazla ölü var. Birçok ülkenin sağlık sistemi çöktü veya çökmek üzere. Birçok ülkenin sigorta sistemlerinde, sağlık sistemlerinde sorunlar ortaya çıktı. Ülkeler salgına hazırlıksız yakalandı. Ülkemizde ise daha farklı bir tablo oluştu. Tıbbi malzeme, ilaç bulma konularında diğer ülkeler gibi büyük sıkıntılar yaşamadık. Ayrıca salgının ilk gününden itibaren pek çok ülkeye yardım ettik. Sayın Cumhurbaşkanımızın belirttiği gibi pek çok ülkeden daha başarılı bir salgın politikası izledik. Bunun yanında pek çok ülkeye çeşitli destekler verdik. Yine yerli aşı çalışmalarında da önemli mesafeler kat ettik” dedi.

Hastane için çalışmalarımız sürüyor
Sakarya Büyükşehir Belediyesi olarak Acil Durum Hastanesine 1 milyon liralık destek vereceklerini belirten Başkan Ekrem Yüce, “Şehrimizdeki iş adamlarının, siyasetçilerin, bürokratların, STK’ların, Büyükşehir Belediyemizin ve Bakanlığımızın desteği ile bir Acil Durum Hastanesi kurulması için çalışmalar devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi olarak Acil Durum Hastanesi için yer tahsisi konusunda her türlü yardımı sağlayacağımızdan emin olabilirsiniz. Ayrıca Hastanenin yapılması için 1 milyon liralık nakdi destekte bulunacağımızı da buradan bildirmek isterim” dedi.

Şehir hastanesi için olağanüstü toplanıldı
Başkan Ekrem Yüce, “Bugün burada Sağlık Bakanlığı ve Tarım ve Ormancılık Bakanlığının imar planı noktasındaki değişiklik talebi için olağanüstü toplanmış buluyoruz. Olağanüstü toplantımıza katılarak bu işin 1 hafta gibi kısa bir sürede çözüme kavuşturulmasını sağladığınız için sizlere teşekkür ederim” dedi.

Arazi çevresi genişleyecek
“2. Organize Sanayi Bölgesi, şehrimizin en önemli sanayi bölgelerindendir. Şehrimizin ve ülkemizin ekonomisinde ve üretiminde çok önemli yere sahiptir. Burada uluslararası çapta üretim yapan ciddi firmalarımız mevcuttur. Ancak bölgenin içerisinde bulunduğu arazi artık yetersiz gelmektedir. Daha evvel mecliste gündeme gelip komisyonda görüşmeleri tamamlanan ve 2. Organize Sanayi Bölgesinin genişletilmesine yönelik düzenlemeyi de bugün onaylayacağız inşallah. Meclisimizin tekrar hayırlı olmasını diliyor, hepinizi saygıyla selamlıyorum”

Gündem Maddeleri
2 gündem maddesinden oluşan meclis toplantısında ilk madde Sakarya Şehir Hastanesi imar planı değişikliği, İmar ve Bayındırlık komisyonuna havale edildi. Gündemin ikinci maddesi olan 2. Organize Sanayi Bölgesi çevre düzeni planlaması oy birliği ile kabul edildi.