Kültür sanat hayatına katkı sunan eserleri şehir kitaplığına kazandıran Büyükşehir Belediyesi, son olarak Yazar Necati Mert’in Şehir ve Ada kitabını yayınladı. Aktürk, “10 yıllık süreçte 14 farklı eseri yayınlamanın mutluluğunu yaşıyoruz. Son olarak Necati Mert’in Şehir ve Ada kitabını şehir kitaplığına hediye ettik. İnşallah şehrin kültür ve sanat hayatına yönelik çalışmalar devam edecek” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi kültür yayıncılığına yeni eserlerle katkı sunmaya devam ediyor. Yazar Necati Mert’in kaleminden ‘Şehir ve Ada’ kitabı Büyükşehir Belediyesi Kültür Yayınları arasındaki yerini alırken; Adapazarı’na dair hatıraların ve birbirinden güzel tarihi fotoğrafların yer aldığı kitap ‘Adapazarı nasıl okunur?’ sorusuna cevap arıyor. 10 yıllık süreç içerisinde şehir kitaplığına 14 yeni eser kazandırdıklarını ifade eden Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı İbrahim Aktürk, “Yayınlarımızda emeği bulunan tüm yazarlarımıza şükranlarımı sunuyorum” dedi.

Şehir kitaplığına zengin eserler
Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı İbrahim Aktürk, “Büyükşehir Belediyesi olarak daha önce Numan Yazıcı’nın ‘Büyüklere Küçük Hikayeler’ kitabını, Türk edebiyatının önemli isimlerinden Necati Mert’in ‘Bağ Çorbası’ adlı eserini, Dr. Mustafa Aydemir'in edebiyatımızın önemli isimlerinden Faik Baysal için kaleme aldığı inceleme kitabı ‘Sardunya Aşığı Adam’ı,  ‘Kalbimizde Bir Mevsim: Sakarya’ adlı eseri, Fotoğraf Sanatçısı Süleyman Gündüz’ün ‘Tanrı Şehri Kudüs’ünü, on dört kadın yazarın perspektifinden Kadınların Şehirleri kitabını, Türk Edebiyatında Sakarya Araştırmaları ve Kültürleriyle Yaşayan Sakarya’yı şehir kitaplığına kazandırdık.”

14 farklı yayın
İbrahim Aktürk, “Türk hikâyeciliğinin usta ismi Mustafa Kutlu’ya dair, ‘Hikayemizin Türküsü: Mustafa Kutlu’ adlı eser yayınlarımız arasında yerini aldı. Uluslararası Sakarya Sempozyumunda yer alan bildileri ‘Geçmişten Günümüze Sakarya’ ismiyle kitaplaştırdık. Gerçekleştirdiğimiz “Hz. Peygamber'i Sanatla Anlatmak” Sempozyumunu da ‘Hazreti Peygamber’i Sanatla Anlatmak’ ismiyle kitap haline getirdik. ‘Prof. Dr. Atilla Çetin’e Armağan’ ve ‘Söyleşerek Şiire Varmak’ eserleri de yayınlarımız arasındaki yerini aldı. Son olarak ise usta edebiyatçı Necati Mert’in ‘Şehir ve Ada’ kitabını okuyucularının istifadesine sunduk. 14 farklı yayını şehrimiz kitaplığına kazandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.

Kültür sanatta örnek şehir
Aktürk, “Büyükşehir Belediyesi olarak 10 yıllık süreçte gerçekleşen kültür sanat yatırımlarıyla,  bu güzide mekânlarda kültür ve sanat faaliyetlerine ev sahipliği yaptık. Ülkemizin ve dünyanın farklı bölgelerinden entelektüelleri, sanatçıları, ilim adamlarını şehrimizde ağırladık. Aylık kültür sanat ajandamızla sergilere, konferanslara, söyleşi ve imza günlerine, tiyatro gösterimlerine, konserlere, panellere kadar birçok renkli etkinliği Sakaryalılarla buluşturduk. Hamdolsun bu alanda yaptığımız tüm çalışmalar ülkemizde örnek teşkil edebilecek duruma geldi. Etkinliklerimizde bizi yalnız bırakmayan tüm hemşerilerimize teşekkür ediyoruz.”