Büyükşehir Belediyesi karla mücadele timi gece saatlerinden itibaren etkisini artıran yoğun kar yağışı sonrası kapanan grup yollarını açmak için mesai harcıyor. 88 personel ve 52 araç, sabah saatlerine kadar kar küreme ve tuzlama çalışması yaptı. Son rapora göre kapalı mahalle yolunun 38 olduğu bildirildi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi karla mücadele ekipleri, hava tahminleri doğrultusunda tüm planlamalarını yaptı. 2 gün öncesinden bölgeleri, araçları ve nöbetçi personeli belirleyen Yol Bakım ve Altyapı Koordinasyon Dairesi’ne bağlı ekipler sahada mesaiye başladı. Vatandaşların ulaşımda ve hayatın her alanında olumsuzluk yaşamaması için yağışın ilk saatlerinden itibaren karla mücadelesini sürdüren ekipler, şehrin merkezi noktalarında gece yarısı itibariyle tuzlama çalışması yaptı.

3 ilçe haricinde sorun yok
Rakımı yüksek olan, yoğun kar yağışı alan grup yollarında çalışmalara ağırlık verildi. 88 personel ve 52 araç, özellikle kırsal ve yüksek bölgelerde küreme çalışması yapıyor. Son kar raporuna göre şuanda Adapazarı ve Serdivan’da başta olmak üzere 3 ilçe haricinde grup yollarında ve ana güzergâhlarda kapalı yol bulunmuyor. Akyazı’da 7, Geyve’de 17 ve Taraklı’da 14 olmak üzere toplamda 38 grup yolunun kapalı olduğu ve açılması için çalışmanın yoğun şekilde devam ettiği belirtiliyor.

“Mağduriyet yaşanmaması için 7/24 görevdeyiz”
Yol Bak’tan yapılan açıklamada, “Marmara bölgesini etkisi altına alan yoğun kar yağışı sebebiyle, tahminlerin netleştiği ilk andan itibaren teyakkuz haline geçmiş bulunmaktayız. 88 personelimiz ve 52 aracımız yollarda, karla mücadele çalışması yürütüyor. Gece saatlerinde etkisini artıran yağışla birlikte yaşanan olumsuzluklara en süratli şekilde müdahale ediyoruz. Şu ana kadar ilçemiz haricinde ulaşımda olumsuzluk yaşanmamıştır. Akyazı, Geyve ve Taraklı’da 38 grup yolunun açılması için çalışıyoruz. Vatandaşlarımızın mağduriyet yaşamaması için 7/24 görev başındayız” denildi.