Büyükşehir Belediyesi Çark Caddesi’nde ‘Kafeler Sokağı’ olarak bilinen Hüseyin Rahmi Sokak’ı 570 metrekarelik alan üzerinde yapacağı çalışmayla yepyeni bir yüze kavuşturacak.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi, kentin sembol olan noktalarında yenileme çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Bu kapsamda kentin sembol buluşma noktalarından bir tanesi olan Çark Caddesi içinde yer alan Hüseyin Rahmi Sokak’ta yeni bir çalışmaya başlanacak. Halk arasında ‘Kafeler Sokağı’ olarak bilinen sokakta yürüyüş yolunun tamamen yenilenmesi için fizibilite çalışması yapıldı.

Yol tamamen yenilenecek

Fen İşleri Dairesi’nin faaliyete geçirdiği çalışma kapsamında sokağı içeren yol tamamen yenilenecek. Toplamda 570 metrekarelik bölümü kapsayan çalışma için ihale süreci başladı. Proje sonunda sokağın zemininde oluşan deformasyonlar ortadan kalkacak, sokak yeni bir ‘baskı beton’ yürüyüş alanına kavuşacak.

Çalışma başlıyor

Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamada, “Sakarya’mızın sembol olarak bilinen noktalarından bir tanesi Hüseyin Rahmi Sokak’ta yapacağımız çalışma için hazırlıklarımız tamamlandı. Kentimizdeki eş, dost ve arkadaş buluşmalarına uzun yıllardır ev sahipliği yapan sokağımızın yeni bir yüze kavuşması için işlemlerimizi süratle tamamlayacağız. Şehrimize hayırlı olsun” denildi.