Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Erleri şehrin huzuru ve güvenliği için 7/24 nöbet tutmaya devam ediyor. İtfaiye ekipleri tarafından son 6 ayda 2 bin 153 yangın, 247 trafik kazası, 203 mahsur kalma, 24 intihar vakası, 970 hayvan kurtarma olmak üzere toplam 3 bin 597 olaya müdahale edildi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı şehrin huzuru ve güvenliği için 7/24 nöbet tutmaya devam ediyor. İtfaiye ekipleri tarafından son 6 ayda 2 bin 153 yangın, 247 trafik kazası,  203 mahsur kalma, 24 intihar vakası, 970 hayvan kurtarma olmak üzere toplam 3 bin 597 olaya müdahale edildi. 13 bin metrekarelik alanda içerisinde spor alanları, yemekhane, yatakhane ve birçok alan ile tam teknolojik örnek tesiste hizmet veren İtfaiye teşkilatı, 4 şube müdürlüğü, 12 grup amirliği, 7 müfreze olmak üzere 19 müdahale birimi ve toplam 278 personelle şehrin huzuru ve güvenliği için çalışmalarını gece gündüz demeden sürdürüyor. İtfaiye erleri komuta merkezine gelen ihbarlarda tüm teçhizatlarıyla birlikte merkezden 40 saniye içinde çıkış yapıyor.

Cansiperane müdahale ediyorlar
İtfaiye Dairesi Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada, “2014 yılında yürürlüğe giren 6360 sayılı yasa ile birlikte tüm Büyükşehir Belediyesi sınırlarına hizmet götürmeye başlayan İtfaiye teşkilatımız orman yangınları dâhil her türlü yangına cansiperane müdahale etmeye devam etmektedir. Soba ve baca yangınlarıyla alakalı uyarılar yapmakla kalmayıp baca temizliği yapan teşkilatımız her türlü trafik kazası, çökme, patlama, heyelan, sel ve akarsu taşkınlarında, mahsur kalma durumlarında en ileri tekniklerle kurtarma hizmeti vermektedir. Karasu, Kocaali ve Kaynarca ilçelerinin sahil hattı boyunca cankurtaran hizmeti veren ekiplerimiz 5 yıldır sürdürülen başarılı cankurtaran hizmetleri sayesinde Sahil Güvenlik Komutanlığı’ndan ‘Güvenli Sahil Sakarya’ ödülünü kazandı” ifadelerine yer verildi.

Tatbikat ve eğitimler devam ediyor
Açıklamanın devamında, “İtfaiye Dairesi Başkanlığı Önleme ve Eğitim Şube Müdürlüğü tarafından son 6 ayda 22 özel kuruluşta bin 51 kişiye yangın eğitim semineri verilirken 88 özel kuruluşta 17 bin 350 kişiye ise yangın tatbikatı sağlanmıştır. 53 ayrı programda 2 bin 322 minik öğrenciye itfaiye tanıtılırken her yıl düzenli olarak itfaiye erlerine 40 saatlik temel itfaiye eri eğitimleri verilmeye devam edilmektedir. Ayrıca İtfaiye Teşkilatımız ülkemizde ilk kez Sakarya İtfaiye Dalış Eğitim Merkezi oluşturarak uluslararası standartlarda dalış eğitimi vermeye başlamıştır. Teşkilatımız uzak mesafede bulunan mahallelerde olası herhangi bir yangına daha hızlı müdahale edilebilmesini sağlamak amacıyla 22 mahalle muhtarlığına içerisinde yangın söndürme ekipmanları bulunan 3 ton kapasiteli tankerleri temin edip ve bu ekipmanları kullanabilmek için 260 mahalleliye yangına müdahale eğitimi verilerek Sakarya’da gönüllü itfaiyeciliği başlatmıştır. Şehrin huzuru ve güvenliği için teşkilatımız gece gündüz demeden 7/24 esaslı nöbet tutmaya devam edecektir” ifadelerine yer verildi.