Büyükşehir Belediyesi tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüsle mücadele konusunda teyakkuza geçti. Şehirde bulunan toplu taşıma araçlarının tamamı hijyen açısından onaylı ürünlerle dezenfekte ediliyor, zabıta ekipleri iş yerlerine denetimler gerçekleştiriyor. Yapılan açıklamada vatandaşların Sağlık Bakanlığı tarafından paylaşılan 14 kurala uymaları noktasında hassas olmaları da ifade edildi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi ilk olarak Çin’in Wuhan şehrinde görülen ve tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüsle mücadele konusunda teyakkuza geçti. Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce’ni talimatıyla temizlik ekipleri toplu taşıma araçlarında dezenfekte çalışmalarını büyük bir titizlikle sürdürürken; zabıta ekipleri de salgın sebebiyle haksız fiyat artışlarının önüne geçmek adına denetimlerini sürdürüyor.

Toplu taşımanın tamamı dezenfekte ediliyor
Konuyla ilgili Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamada, “Büyükşehir Belediyesi il genelinde çalışan belediye otobüsleri, dolmuş, taksi, minibüs ve servis araçlarını virüslere karşı dezenfekte etmeye devam ediyor. Hijyen açısından onaylı ve hastanelerin yoğun bakımında kullanılan bir ürün ile koronavirüs ve benzeri salgın hastalıklara karşı toplu taşıma araçlarında riski en aza indirmek amaçlanıyor” denildi.

TSE onaylı ürünler
“Dezenfekte çalışması kapsamında araçlar, 'Geniş Spektrumlu Virüsidal Dezenfektan' ile iç ve dış sterilizasyon işlemine tabi tutuluyor. Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından koronavirüse önlem olarak yapılan dezenfekte işlemlerinde tüm toplu ulaşım araçlarında koltuklar temizleniyor, zeminler paspaslanıyor, camlar ve yan yüzeyler siliniyor.  Yolcuların temas ettiği tutamak, korkuluk ve tırabzanlar da dezenfekte ediliyor. Tüm bu işlemlerde, insan sağlığına zararlı olmayan TSE onaylı temizlik ürünleri kullanılıyor.”

Haksız fiyat artışlarını bildirin
Zabıta ekiplerinin de iş yerlerine denetimlerinin devam ettiğinin ifade edildiği paylaşımda; “Koronavirüs salgını nedeniyle haksız fiyat artışı uygulayan iş yerlerini ALO 153 Çözüm Masası üzerinden bize bildirebilirsiniz.  Bu konuda hassas davranan esnaflarımıza teşekkür ediyoruz. ALO 153 Çözüm Masası birimimizde 7/24 gelen talep ve öneriler değerlendirilmektedir.”