Tarımsal Hizmetler ve Muhtarlık İşleri Dairesi Başkanlığı ile Sakarya Ticaret Borsası işbirliğiyle düzenlenen ‘Fındıkta Verim ve Kaliteyi Artırma Eğitimi’ programları başladı.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler ve Muhtarlarık İşleri Dairesi Başkanlığı ve Sakarya Ticaret Borsası işbirliğinde “Fındıkta Hasat Sonrası Bakım Eğitimi” programları başladı. Tarımsal Hizmetler Şube Müdürlüğüne bağlı Ziraat Mühendisleri Seyhan Şensoy ve Hüseyin Keleş tarafından Karasu İlçesine bağlı Yuvalıdere ve Kurudere mahallerindeki fındık çiftçilerine uygulamalı eğitim verildi.

Kocaali’de devam edecek
‘Fındıkta Hasat Sonrası Bakım Eğitimi’ programında fındık çiftçilerine budama, analiz için toprak örneği alımı ve bitki için hastalık önleyici bordo bulamacı uygulaması yapıldı. Uygulamalı eğitim programları ise periyodik olarak devam edecek. Bir sonraki eğitim programı 14 Kasım Salı günü Kocaali Kiralı Mahallesinde 11.00 - 12.30 saatleri arasında gerçekleşecek. Ardından 14.00 – 15.30 saatleri arasında Gümüşoluk (Lahna)’da düzenlenecek. ‘Fındıkta Hasat Sonrası Bakım Eğitimi’ne katılan Yuvalıdere Muhtarı Nadir Karadeniz ve Kurudere Muhtarı Yusuf Kaya, eğitim programından dolayı Büyükşehir Belediyesi’ne ve Ticaret Borsası’na teşekkür etti.