Geyve Meydan projesi ile ilçenin tarihi ve kültürel dokusunun tekrar canlanacağını ifade eden Başkan Ekrem Yüce, “Geyve’nin sahip olduğu doğal ve tarihi güzelliklerini koruyarak ilçemizin merkezini ve bağlı sokaklarını, bölgenin dokusuna uygun bir proje ile yeniden düzenliyoruz. Geyve Meydan projemizi inşallah hızla tamamlayacak, hemşehrilerimize hediye edeceğiz” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce tarafından Geyve için müjdelenen meydan yenileme projesinde çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. 24 bin 363 metrekarelik alan içerisinde Yer altı şadırvanı, kafeterya, revaklar, süs havuzu, çocuk oyun parkı, kent mobilyaları, pergolalar, aydınlatma direkleri, ayva heykeli ve ayva yetiştirme alanı bulunacak. Başkan Yüce projenin Geyve’ye yeni bir soluk kazandıracağını dile getirdi.

Çalışmalarımız sürüyor
Başkan Ekrem Yüce, “Meydanlar şehrin ruhunu yansıtan önemli özel mekânlardır. Geyve’de gerçekten hummalı bir çalışma yürütüyoruz. İnşallah Geyve’nin sahip olduğu doğal ve tarihi güzelliklerini koruyarak ilçemizin merkezini ve bağlı sokaklarını, bölgenin dokusuna uygun bir proje ile yeniden düzenliyoruz. Yeşil alanları, şehir mobilyaları, mimari ve estetik uygulamaları ile 7/24 faydalanabilecek Geyve Meydan projemizi inşallah hızla tamamlayacak, hemşehrilerimize hediye edeceğiz” dedi.

Sokaklar yenileniyor
Fen İşleri Dairesi Başkanlığından yapılan açıklamada, “Paşa Sokak, Başar Sokak, 1067 Sokak, 1066 Sokak, Balkan Sokak, Cami Çıkmazı Sokak ve Sinan Bey Cami çevresinde yağmur suyu alt yapı imalatlarımız, çelik hasırlı beton imalatlarımız, Granit bin 340 metrekare, Bazalt 900 metrekare, Bordür bin 330 metrekare, kaldırım imalatlarımız tamamlanmıştır. SEDAŞ elektrik direklerinin hatları yer altına alınmış, SASKİ içme suyu hattını yenilemiştir. Aydınlatma direklerimizin alt yapı imalatları tamamlanmıştır” denildi.

Yapımına devam edilen işler
Açıklamaların devamı ise şu şekilde: “Paşa Sokak’tan Tarhan Camiye kadar, Başar Sokak, 1067 Sokak, 1066 Sokak’ta asfalt kaldırılıp 580 metrekarelik begonit taş imalatımız tamamlanmıştır. Meydan düzenlemesi kapsamında trafiğe kapalı olacak alanlarda hidrolik bariyerlerimizin alt yapı imalatları yapılmaktadır. Meydan çevresinde kazı imalatlarımız devam etmektedir. WC-Abdesthane seramik imalatlar devam etmektedir. Mekanik ve elektrik imalatlarımız devam etmektedir. Cami çevresi Revakların kubbeleri tamamlanmış olup, doğal taş olan kandıra taşı ile sütun imalatlarına başlanacaktır. Süs havuzunun kaba inşaatı bitti. İçerisinde bulunacak mekanik tesisat işlemleri tamamlandı. Ekiplerimiz kafeterya inşaatını tamamladı, duvar imalatları sürüyor” ifadelerine yer verildi.