AK Parti Kaynarca İlçe Teşkilatı’nın 7. Olağan Kongresi’ne katılan Başkan Ekrem Yüce, “20 yıldır AK Parti çatısı altında ülkemizin her yerinde varız. Biz halka hizmeti Hakk’a hizmet biliriz. Yaratılan ne varsa severiz yaratandan ötürü. Hizmete talip olanlar arasında, kardeşler arasında rekabet, çekememezlik olmaz. Yalnızca uyum olur” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, AK Parti Kaynarca İlçe Teşkilatı’nın 7. Olağan Kongresi’ne katıldı. Kaynarca Belediyesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen programa Bolu Milletvekili Fehmi Küpçü, Sakarya Milletvekili Çiğdem Erdoğan Atabek ile Recep Uncuoğlu, AK Parti İl Başkanı Yunus Tever, 15 Temmuz Milli İrade Derneği Genel Başkanı Ali İnci, Kaynarca Belediye Başkanı Murat Kefli ve ilçe belediye başkanları, teşkilat mensupları ve çok sayıda davetli katıldı. Gerçekleştirilen kongrede Kaynarca İlçe Başkanlığına Ahmet Köseoğlu seçildi.

İnsanı yaşat ki devlet yaşasın
Tüm Kaynarcalı hemşerilerini ve kongre katılanları selamlayarak sözlerine başlayan Başkan Ekrem Yüce, “20 yıldır AK Parti çatısı altında ülkemizin her yerinde varız. Atalarımızdan bizlere miras kalan bu aziz vatanın her köşesinde nerede bir insan varsa oradayız. Önce ülkemize, ardından dünyanın neredeyse her yerine hizmet götürdük, yatırımlar yaptık. Fakat bir şey daha var ki bu çok önemli: biz insana yatırım yaptık. Biz ‘insanı yaşat ki devlet yaşasın’ düsturuyla gündüz gece demeden çalıştık. Sonuçta Sadece Türkiye’de değil dünya üzerinde yaşayan milyonlarca Müslümanın zulme uğrayan mazlumların ümidi olduk. İşte bugün bu denli kutlu sonuçları olan bir toplantı için bir araya gelmiş bulunuyoruz. Toplantımızın hayırlara vesile olmasını Cenab-ı Hak’tan niyaz ederim” dedi

Sakarya adeta dünya minyatürü
Sakarya’nın adeta dünyanın bir minyatürü olduğunun dile getiren Başkan Yüce, “Biz Sakarya’da 72 millet bir arada yaşıyoruz. Adeta dünyanın bir minyatürü gibiyiz. O yüzden ben buraya şehirlerin şehri diyorum. Burada her milletten, her kültürden insan mevcut. Her kültür kendi kimliğini koruyabiliyor. Kendi kültürünü çekinmeden yaşayabiliyor. Sonuçta ne oluyor ortaya çok zengin, çok çeşitli bir kültür çıkıyor. Nedir o? Sakaryalılık. Bizler Sakaryalıyız. 72 milletle kardeşçe yaşamayı bilen bir şehiriz. Osmanlı’yı en iyi biz biliriz. İstiklal Harbi’nin ruhu, kalbi Sakarya’da atar.  Sakarya birliğin, beraberliğin sembolüdür. Tek yürek olup, omuz omuza verdiğimizde altından kalkamayacağımız hiç bir şey yok” dedi.

Hizmete talibiz
Başkan Yüce, “Biz hizmete talibiz. Biz halka hizmeti Hakk’a hizmet biliriz. Yaratılan ne varsa severiz yaratandan ötürü.  Hizmete talip olanlar arasında, kardeşler arasında rekabet, çekememezlik olmaz. Yalnızca uyum olur. Hak bildiğin yolda gözünü budaktan sakınmayıp kardeşe destek olmak vardır bizim kültürümüzde. Bu kardeşlik duygusuyla Sakaryalılık kültürü ve kimliğiyle her birinizi saygıyla kucaklıyor, kongremizin hayırlara vesile olmasını diliyorum” dedi.