Başkan Ekrem Yüce, meclis üyeleriyle birlikte Aralık meclis toplantısının yapılacağı SGM’ye bisikletle ulaştı. Meclis üyelerine bisiklet kullanımının teşvik edilmesi için bisiklet takdim eden Yüce, Bisiklet ve Avrupa Spor Şehri Sakarya’da bisikleti kent içi ulaşım aracı olarak yaygınlaştırmayı hedeflediklerini söyledi. Yüce, Sapanca Gölü etrafını çevreleyecek projeyle bisiklet yolu ağının 180 kilometreye ulaşacağını dile getirdi.

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce ve Büyükşehir meclis üyeleri Aralık meclis toplantısı öncesinde pedal çevirdi. İtfaiye Dairesi Başkanlığında gerçekleştirilen törende meclis üyelerine bisiklet kullanımını yaygınlaştırılması, teşvik edilmesi amacıyla bisiklet takdim eden Başkan Yüce, meclis üyeleriyle birlikte yağan yağmura aldırış etmeden Sosyal Gelişim Merkezi’nde gerçekleştirecekleri meclis toplantısına bisiklet sürerek ulaştılar. Yoğun bir katılımın yaşandığı program sonunda meclis üyeleri ve Başkan Yüce hatıra fotoğrafı çekildi.

Avrupa Spor Şehri unvanı
Programda konuşan Başkan Ekrem Yüce, “Sakarya’mız dünyada bisiklet şehri unvanına sahip sayılı şehirlerden biri ve tüm dünyada bu unvana sahip 13 şehrin arasında ülkemizi temsil ediyoruz. Geçtiğimiz günlerde Brüksel’de Avrupa Spor Şehri ödülümüzü de aldık. Şehrimizde düzenlenen müsabakalar, organizasyonlar, sporun teşviki için gerçekleştirdiğimiz şehir düzenlemelerimiz ve yatırımlarımızla bisiklet şehri unvanından sonra Avrupa Spor Şehri olarak da Türkiye’mizi temsil etmenin gururunu yaşıyoruz. Bugün de değerli meclis üyelerimizle birlikte Bisiklet ve Avrupa Spor Şehrine, Sakarya’mıza, yakışan bir etkinlik için bir arada olduk. Meclis üyelerimizle birlikte şehrimizde bisiklet kullanımını artırmak ve yaygınlaştırmak adına pedal çevirdik” dedi.

Bisiklet yolları Sapanca Gölünü çevreleyecek
Bisiklet kullanımının sağladığı yararlardan söz eden Başkan Yüce, “Sakarya olarak bizler, çevre dostu yapısı, kullanım alanı ihtiyacının motorlu taşıtlara göre çok daha az olması ve sağlığa, doğaya sağladığı yararlar nedeni ile bisiklet kullanımını bir kent içi ulaşım türü olarak yaygınlaştırmayı hedeflemekteyiz. Tabi ki konforlu ve güvenli bisiklet kullanımı için önce şehrimizi hazırladık. Şehrimizin her yerini bisiklet yolu ağlarıyla ördük. Üç etaptan oluşan bisiklet yolu ağımız, Ayçiçeği Bisiklet Vadisi’nden başlayarak, Yazlık Kavşağı, Millet Bahçesi, Aziz Duran Parkı, Vagon Park gibi bölgelerden geçerek Sapanca Gölü kenarından Kocaeli sınırlarına kadar uzanmış olacaktır. Yapımı tamamlanan 1. Etap bisiklet yolu ağımızla birlikte Sakarya Büyükşehir sınırlarında şu ana kadar 160 kilometrelik bisiklet yolunu vatandaşlarımızın hizmetine açmış bulunmaktayız” dedi.

Bisiklet otobanı
Başkan Yüce, “Yapımı devam eden 21 kilometrelik 2. ve 3. etap bisiklet yolumuzun da 2023 Haziran ayının sonuna kadar tamamlanması planlanmaktadır.  Şu ana kadar yaklaşık olarak 8 kilometrelik hattı biten proje tamamlandığında toplam bisiklet yolu ağımız yaklaşık olarak 180 kilometreye ulaşacaktır. Bu projelerin tamamlanmasıyla Ayçiçeği Bisiklet Vadisi’nden pedallamaya başlayan bir kişi; Yazlık Kavşağı, Millet Bahçesi, Aziz Duran Parkı, Vagon Park, Beşköprü gibi bölgelerden geçerek Sapanca Gölü’ne kesintisiz bir şekilde ulaşıp göl etrafında tam bir tur atmış olacak. Sakarya Büyükşehir Belediyesi olarak gölü de çevreleyen bu hatta “Sakarya Büyükşehir Belediyesi Bisiklet Otobanı” ismini veriyoruz” dedi.