Sakarya’ya kazandırılan eğitim tesislerinin açılış töreninde konuşan Başkan Yüce, “16 eğitim tesisinin açılışını gerçekleştirdik. Yavrularımızın okullarına, öğretmenlerine kavuşabilmeleri için hep birlikte çalışacağız. Bu mücadelemizle inşallah Sakaryamızı kırmızıdan maviye döndürerek hayatı normalleştireceğiz. Bu tesislerimizin yapılması ve tamamlanması noktasında başta Bakanımız. Ziya Selçuk olmak üzere emeği geçenlere hemşehrilerim adına şükranlarımı sunuyorum” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un katıldığı Sakarya’nın eğitim yatırımları töreninin açılışında konuştu. Sakarya’ya yapılan eğitim yatırımlarının açılış törenine Vali Çetin Oktay Kaldırım, AK Parti İl Başkanı Yunus Tever, AK Parti Milletvekilleri Çiğdem Erdoğan Atabek, Kenan Sofuoğlu ve Recep Uncuoğlu, İl Milli Eğitim Müdüresi Fazilet Durmuş, ilçe belediye başkanları, öğretmenler ve davetliler katıldı. Konuşmaların ardından protokol heyeti 16 eğitim tesisinin açılış kurdelesini sahnede birlikte kesti.

Okulların öğrencilerine kavuşması için mücadele edelim
Öğretmenlerin öğrencilere öğrencilerin ise öğretmenlerine, okul sıralarına kavuşmaları için mücadele etmenin önemini vurgulayarak sözlerine başlayan Başkan Yüce, “Öncelikle Bitlis’te şehit olan askerlerimize rahmet, ailelerine sabır diliyorum. Bugün açılışımızda coşku değil hepimizin içinde bir burukluk var. İçerisinde bulunduğumuz dönem zor bir dönem. Zorlukları kolaylaştırmak ve mücadele etmek bizlerin elinde. Bu mücadelemizle inşallah Sakaryamızı kırmızıdan maviye döndürerek hayatı normalleştireceğiz. İnşallah Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan’ın geçtiğimiz hafta açıkladığı yeni uygulama ve tedbirler sayesinde bu salgından kurtulacağız” ifadelerinde bulundu.

El ele vererek bu mücadeleyi kazanacağız
Tedbirlerle hayatı normale döndürmek için tüm kurumlarla birlik içerisinde çalıştıklarını ifade eden Başkan Yüce, “Sakarya, riskli kategoride yani kırmızı renkte. Yavrularımızın okullarına, öğretmenlerine kavuşabilmeleri için hep birlikte çalışacağız. İl Hıfzıssıhha Kurulu olarak şehrimize özel olarak aldığımız kararları eksiksiz uygulayacak ve haritadaki kırmızı rengimizi maviye çevireceğiz. Hem de önce turuncu sonra sarı daha sonra mavi değil; direkt mavi renge bürüneceğiz inşallah. Salgının ne olduğunu tüm dünya gibi acı tecrübelerle öğrendik. Az evvel dediğim gibi geleceğimizi emanet ettiğimiz, her şeyimiz çocuklarımızın eğitimleri tam olmalı. Öğretmenler öğrencilerini özledi. Bizler kafelerde dostlarımızla çay içmeyi özledik. Esnaflar kepenklerini kaldırıp dükkânlarını açmayı özledi. Sağlık çalışanlarımız artık aileleriyle rahatça vakit geçirmeyi özledi. Tüm bunları aşmak ve sağlıklı günlere kavuşmak bizim elimizde. İnşallah el ele ve omuz omuza bu mücadeleyi kazanacağız” dedi.

Şehirlerin şehri Sakarya’nın en önemli birikimi eğitim
Başkan Yüce, “Sakarya 72 milletin bir arada yaşadığı bir şehir. Adeta dünyanın bir minyatürü gibiyiz. Burada Boşnak, Manav, Yörük, Laz, Çerkez, Arnavut, Abhaz, Arap, Kürt hep birlikte barış içerisinde yaşıyor. Her millet kendi kültürünü devam ettiriyor. Diğer kültürlere zarar vermeden, saygı duyarak yaşıyor. Sonuçta ortaya bir medeniyet çıkıyor. Ben bu yüzden Sakarya’ya şehirlerin şehri diyorum. Şehirlerin şehri Sakarya’nın en önemli birikimlerinden biri de eğitim. Bizim şehrimizde yıllar evvel bizim gençliğimizde efsaneleşmiş okullar vardı. Mesela Sakarya Adapazarı İmam Hatip Okulu, Ozanlar Lisesi ve Ali Dilmen Lisesi gibi efsane ve şehrimiz için marka olmuş okullarımız vardı. Oradan yetişen pek çok abimiz, kardeşimiz bu ülke ve bu millet için fedakârca hizmet ettiler. Bu okullardan nice bilim adamları, siyasetçiler ve sporcular yetişti. İnşallah o efsaneleri yaşatmaya devam edeceğiz.  Örneğin Sakarya Adapazarı İmam Hatip Okulunun yıkılan binası yerine 48 derslikli yeni bir bina inşa ediyoruz. Yanında konferans salonu ve kütüphanesi de olacak.”

Bakan Selçuk’a teşekkür
Eğitime verdiği desteklerden ötürü Bakan Selçuk’a teşekkür eden Başkan Yüce, “Bugün burada Milli Eğitim Bakanımız Sn. Ziya Selçuk ile birlikte Eğitim Tesislerimizi açacağız. Bu tesislerimizin yapılması ve tamamlanması noktasında başta Bakanımız Sn. Ziya Selçuk olmak üzere emeği geçenlere hemşehrilerim adına şükranlarımı sunuyorum. İnşallah pandemi bittiğinde hayat normale dönüp sağlıklı günlere kavuştuğumuzda çocuklarımız bu tesislere gelecek ve ilmek ilmek geleceğin Türkiye’sini dokuyacaklar. Bu duygu ve temennilerle her birinizi saygı ve sevgiyle selamlıyor, Allah’a emanet ediyorum” diyerek sözlerine son verdi