SAÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi mezuniyet töreninde konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, sağlık çalışanlarının Türkiye’de son 2 yılın kahramanları olduğunu söyledi. Yüce, “Fedakarsınız çünkü özellikle pandemi sürecinde fedakarca çalıştınız. Asabiyeti bozulan hasta yakınlarına karşı metanetinizle çocuk, yaşlı genç ayırmadan bir anne gibi herkese yardımcı oluyorsunuz.” dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce SAÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi 2020-2021 Yılı Mezuniyet Töreni’ne katıldı. Törene ayrıca Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, AK Parti Milletvekili Çiğdem Erdoğan Atabek,  Vali Yardımcısı Ersin Emiroğlu, AK Parti İl Başkanı Yunus Tever, SAÜ Rektörü Prof. Dr. Fatih Savaşan ve İl Sağlık Müdürü Aziz Öğütlü, SEAH Başhekimi Fikret Halis SAÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Dilek Aygın da yer aldı.

“Sizler bir anne gibi şefkatli ve merhametlisiniz”
Törende konuşan Başkan Yüce, sağlıkçıların dünyada son 2 yılın kahraman insanları olduğuna dikkat çekerek, “Fedakârsınız çünkü son iki yılda, özellikle pandemi sürecinde yakından gördüğümüz gibi sağlık çalışanları tarih boyunca her dönemde fedakârlıkla çalışmıştır. Asabiyesi bozulan hasta yakınlarına karşı metanetleri, acı çeken hastalarına karşı merhametleri, kaybettikleri canların acısını içlerine gömmeleriyle sağlık çalışanlarımız belki de dünyanın en fedakâr insanlarıdır. Çocuk, genç, yaşlı, suçlu, masum, mazlum ya da zalim ayırt etmeksizin hastalarına karşı sadece insan oldukları için yardımcı oluyorsunuz. Siz anne gibisiniz. İnanıyorum ki hayata tutunmak için bir sebep arayan onlarca cana umut olacaksınız.Her birinizi ayrı ayrı tebrik eder, sizleri yetiştiren aileleri kutlar ve hocalarınıza teşekkür ederim.” dedi. Başkan Yüce ve protokol üyeleri okulu tamamlayan öğrencilerin mezuniyet mutluluğuna ortak oldu.