SAÜ Akademik Yükselme ve Bilim Ödülleri Töreni’ne katılan Başkan Yüce, “Gökyüzü biliminden yer altı çalışmalarına, bizden öncekinin merakından bizden sonrakinin merakına kadar her alanda öğrenme arzusuyla bilginin peşine düştük. Bilmeye ve bilgiye duyduğumuz bu ihtiyacı akademik seviyedeki çalışmalarla karşılamak ve güvenilir yöntemlerle elde edilen güvenilir sonuçları insanoğluyla paylaşmak için gayret gösteren siz kardeşlerime şükranlarımı sunuyorum” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, Sakarya Üniversitesi Akademik Yükselme ve Bilim Ödülleri Töreni’ne katıldı. SAÜ Prof. Dr. Nevzat Kor Konferans Salonu’nda düzenlenen programda Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Savaşan, AK Parti İl Başkanı Yunus Tever, ilçe belediye başkanları, Serdivan Kaymakamı Ali Candan, SAÜ akademik kadrosu ve çok sayıda katılımcı yer aldı. Aynı zamanda yoğun programları nedeniyle programa katılamayan Yüksek Öğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar ise çevrimiçi bağlantı ile tüm katılımcıları selamladı.

Başkan Yüce, Sezai Karakoç’u şiiriyle andı
Konuşmasında üstat Sezai Karakoç’u da rahmetle anan Başkan Yüce, üstadın Mona Roza şiirini katılımcılara okudu. Aynı zamanda 140 dönüm arazi üzerinde Geyve ilçesinde yapımına başlanan Sezai Karakoç Mona Roza Gül Bahçesi’nin üstadın göremeden vefat ettiği için de burukluk yaşadıklarını dile getirdi. Protokol konuşmalarının ardından SAÜ Bilim İnsanı Ödülü almaya hak kazanan Doç. Dr. Mücahit Aydın’a ödüllerini takdim eden Başkan Yüce, tüm öğretim görevlilerine başarılar diledi.

Hayatımız bilginin işlenmesiyle şekillendi
Ödül töreni öncesinde Sakarya Üniversitesi akademik kadrosuna ve katılımcılara hitap eden Başkan Yüce, “Bilgi, yaratılan ilk insandan bugüne kadar bizleri ayakta tutan en önemli unsurdur. Netice itibariyle evimiz dediğimiz bu dünyada yaşamayı sürdürebilmemiz için burayı tanımak ve bilmek zorundaydık. Bunun için gündelik yaşam becerilerinden insan ilişkilerine, duygusal değişimlerden mantıklı düşünmeye, gökyüzü biliminden yer altı çalışmalarına, bizden öncekinin merakından bizden sonrakinin merakına kadar her alanda öğrenme arzusuyla bilginin peşine düştük. Hayvanları evcilleştirebilmek, kullanışlı ve fonksiyonel yaşam alanları üretebilmek, tarımı en verimli haliyle sürdürebilmek, güvenlik ihtiyacını karşılamak derken gündelik hayatın tüm unsurları bilgi edinme ve bu bilgiyi doğru işleme beceresiyle şekillendi” dedi.

“İnsanın her zaman bilime ihtiyacı var”
Başkan Yüce, “Esasında iklimler değişti, coğrafya değişti, hayatı kolaylaştıran ekipmanlar değişti, insana dair hak ve adalet kavramları değişti. Fakat biyolojik olarak insan aynı insan. Hala dünyayı beş duyumuzla algılıyoruz. Aynı duygusal tepkileri veriyoruz. Aynı temel gıdalarla besleniyoruz. Aynı gündelik ihtiyaçlarla yaşıyoruz. Buradan bakıldığında bilgiye duyduğumuz ihtiyaç da aynı. Bilmeye ve bilgiye duyduğumuz bu ihtiyacı akademik seviyedeki çalışmalarla karşılamak ve güvenilir yöntemlerle elde edilen güvenilir sonuçları insanoğluyla paylaşmak için gayret gösteren hocalarımıza şükran borçluyuz. Her birinize ayrı ayrı başarılar diliyorum. Sakarya Üniversitesi Bilim, Sanat ve Genç Bilim İnsanı Ödül töreninin hayırlı olmasını diliyor, sizleri saygıyla selamlıyorum” ifadelerini kullandı.