Büyükşehir Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanlığı, belediye çalışanlarının performanslarını artırmak, kişisel gelişimlerine destek olmak amacıyla kişisel gelişim semineri düzenledi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanlığı, kurum içi çalışmaları kapsamında “Kendimi Nasıl Daha İyi İfade Edebilirim?” konulu kişisel gelişim semineri düzenledi. Seminerin açılış konuşmasını yapan İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanı Alpay Şirin, eğitimin toplum üzerindeki yeri ve önemine dikkat çekti. Şirin, gerçekleştirilen seminerlerde personelin kişisel gelişimlerine katkı sağlamayı amaçladıklarını ve seminerlerin devam edeceğini belirtti.

Öncelik kendini tanımak
Şirin’in açılış konuşmasının ardından seminer başladı. Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleşen seminere katılan Kişisel Gelişim Uzmanı Tarkan Turan, “Hayattaki en güzel şeyler eğitimle elde edilir. Öğrendiklerimizi hayata geçirmede çekilen güçlüğü yenmenin ve kendimizi daha iyi ifade edebilmenin önceliği insanın kendisini tanımasıdır. Başkalarını anlamak ve iletişim etkinliğini artırmak konusunda motivasyon ve kişilik yakın derecede ilişkilidir. Başarının sırrı karşınızdakini anlayabilmektir. İş hayatı veya özel hayatta bu bilgileri dikkate alan kişiler, diğer insanlarla ilişkilerinde daha etkin ve daha başarılı olacaklardır” ifadelerini kullandı.