Geleneksel Sanatlar İhtisas Merkezi Yılsonu Sergisi açılış töreninde konuşan Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı İbrahim Aktürk, “Büyükşehir Belediyesi olarak sadece kültür sanat adına binaları inşa edip bırakmıyoruz. Bu binaları nitelikli, sanatsal, kültürel çalışmalarla donatıyoruz” dedi. Programda ayrıca, açılışı yapılan sergide 300 kursiyerin 111 parça eserinin kültür sanat dostlarının beğenisine sunulduğu ifade edildi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı bünyesinde faaliyetlerini sürdüren Geleneksel Sanatlar İhtisas Merkezi’nde yılsonu sergisi heyecanı yaşandı. 12 geleneksel sanat branşında kısa süre önce faaliyetlerine başlayan merkezde kursiyerlerin yıl içerisinde hazırladıkları eserler sanatseverlerin beğenisine sunuldu. İhtisas Merkezi’nin ilk sergisi olan törenin açılışı Sakarya Sanat Galerisi’nde gerçekleştirilirken; programa Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı İbrahim Aktürk, merkezde eğitim veren geleneksel sanatların usta isimleri, kursiyerler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Örnek Bir Kuruluş
Programda İhtisas Merkezi hocaları adına konuşan Kat-ı Ustası Dürdane Ünver, “Ülkemizin bu gibi kuruluşlara çok ihtiyacı var. Sanatlarımızın kaliteli bir şekilde yapılabilmesi için değerli hocalarımızın katkısına çok ihtiyacımız var. Ben Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Zeki Toçoğlu’na böyle bir merkezin oluşumu için harcadığı emeklerden dolayı çok teşekkür ediyorum. İnşallah başka şehirlerimiz de Sakarya’yı örnek alarak bu tür kuruluşlara önem verirler” ifadelerini kullandı.

300 Öğrenci 111 Parça Eser
Yaptığı konuşmada merkezin ülkemizdeki önemine vurgu yapan İbrahim Aktürk, “Kasım ayı itibariyle kapılarını siz kıymetli sanat dostlarına açan geleneksel sanatlar ihtisas merkezimiz, çok kısa bir sürede 300 öğrencisinin, 111 parça eseriyle sizlerin karşına çıkıyor. Sakarya Sanat Galerisi olarak bu kadar kısa sürede, böyle bir sergiye ev sahipliği yapmak gerçekten heyecan verici. Emeği geçen tüm kursiyerlerimize, İhtisas Merkezimize Sakarya’dan, İstanbul’dan, Kütahya’dan katkı veren geleneksel sanatların çok kıymetli hocalarına, merkezimizin çalışanlarına ve yetkililerine bir kez daha teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Nitelikli Çalışmalar
Aktürk, “Geleneksel Sanatlar İhtisas Merkezi örneğinde de görüldüğü üzere bizler Sakarya Büyükşehir Belediyesi olarak sadece kültür sanat adına yapıları binaları inşa edip bırakmıyoruz. Bu binaları nitelikli sanatsal, kültürel çalışmalarla donatıyoruz. Bu mekânların ancak ve ancak bu şekilde amacına uygun hizmet vereceği kanaatindeyiz. Bu ihtisas merkezine katkı veren hocalarımıza, kursiyerlerimize teşekkür ediyorum” dedi. Programın devamında günün anısına Kat-ı Ustası Dürdane Ünver’e İbrahim Aktürk tarafından çiçek takdim edilirken; Geleneksel Sanatlar İhtisas Merkezi kursiyerlerinin hazırladığı serginin Sakarya Sanat Galerisi’nde ziyaret edilebileceği ifade edildi.