54 katılımlı arıcılık projesinde üretimlerin başladığını açıklayan Başkan Ekrem Yüce, “Ana arı üretiminin yanı sıra polen, arı sütü, arı zehri, propolis ve bal üretimi ile Sakarya’da arıcılığı Türkiye’ye model haline taşıyacağız. Büyük bir özveriyle, hevesle ve heyecanla bu işi yapan üreticilerimizi tebrik ediyorum. Üretimimizin Sakarya’mıza ve ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, Melen Botanik Vadisi’nde üretim yapan arıcılara ziyaret gerçekleştirdi. 4 bin dekarlık Melen Botanik Vadisi’ndeki bitki çeşitliliğini arıcılık üretimi ile değerlendirecek olan 54 Katılımcılı Arıcılık Projesi’nde arı sütü ve ana arı üretimi başladı. Bölgenin ihtiyacı olan arı sütünün üretim tesisini ve aylık 3 bin 600 ana arı üretiminin gerçekleştiği tesisi ziyaret eden Başkan Yüce’ye Sakarya Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mustafa Ör eşlik etti.

Desteklerimiz devam edecek
Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, “Tıbbi, aromatik, kozmetik ve ilaç sanayinde kullanılmak üzere Melen Botanik Vadisinde yetiştirdiğimiz bitkilerle birlikte arıcılığa da imkan verdik. Arıcılarımıza yaklaşık 500 bin liralık bir malzeme desteği sağladık. Bu işletmemizde vermiş olduğumuz destek karşılığında üreticimizin Sakarya Balarısı Genotipini ve Kafkas kırması ana arı üretimini gerçekleştirdiğini görüyoruz. Aylık 3 bin 600 anaç arı üretiminin yapıldığı işletmemizden hem Sakarya’da arıcılık yapmak isteyen vatandaşlarımıza hem de tüm Türkiye’de üretim yapmak isteyen üreticiye anaç arı sevkiyatını gerçekleştiriyoruz” dedi.

Üretimi yerinde görmek mutluluk verici
Ana arı üretim tesislerinin yanı sıra polen, arı sütü, arı zehri, propolis ve bal üretimleri ile ilgili de Büyükşehir Belediyesi olarak destek verdiklerini dile getiren Başkan Yüce, “Arıcılıkta ülke genelinde Sakarya’mızı en üst sıralara taşımak için gerekli desteği sağlıyoruz. Vermiş olduğumuz destekler neticesinde ana arı üretiminin yanı sıra arı sütü üretimlerimiz başlamış bulunmakta. Arıdan elde edilen en mucizevi nimetlerden yalnızca biri olan arı sütünde ise şimdilik bölgenin ihtiyacı olan üretimi gerçekleştirmeyi hedefliyoruz. Önümüzdeki günlerde arı sütü üreticilerimizin sayısını vermiş olduğumuz hibe ve desteklerle arttıracağız. Büyük bir özveriyle, hevesle ve heyecanla bu işi yapan üreticilerimizi tebrik ediyorum. Vermiş olduğumuz destekler sonucu üretim yapıldığını görmekten mutluyuz. Üretimimizin Sakarya’mıza ve ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyorum” ifadelerine yer verdi.