SAMEK Arapça Kursları yeni dönem hazır. Bu eğitim yılında da kursiyerler hem Kur’an dilini daha iyi öğrenecek hem de ana dili Arapça olan misafirler ile daha etkili iletişim kurabilecek.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı Yaygın Eğitim Şube Müdürlüğü bünyesinde faaliyetlerini sürdüren SAMEK Kurslarında Arapça sınıfları da yeni döneme hazırlanıyor. Toplam 71 branş ve 18 merkezi bulunan SAMEK’te Arapça eğitimi alan kursiyerler, Kuran’ı Kerim’i daha iyi öğreniyor, Arap misafirler ile de kolayca iletişim sağlayabiliyor.

Bir Lisan Bir İnsan
Arapça eğitimlerinin öneminin arttığı bu dönemde, “Arapça’nın günümüzde dünya dilleri arasında İngilizce’den sonra gelen önemli bir dil olduğunu görüyoruz. Böyle bir sonucun ortaya çıkmasında Arap ülkelerinde yaşanan olayların etkisini de eklemek durumundayız. Ülkemizde de sayısı artan Arap göçmenler ile iletişim kurabilmek açısından Arapça oldukça önem kazanmıştır” denildi

Maneviyat Kazanıyorlar
“Ülkemiz yüzde 99’u Müslüman olan bir toplum. Arapça eğitimleri sayesinde insanlarımız, hem dini vecibelerini yerine getiriyorlar hem de kendi dininin kitabı olan Kur-an'ı Kerim'i ana dilinde okuyup anlayabilme imkânına da sahip oluyorlar. Arapça’ya ilgisi olan tüm kursiyerleri eğitimlerimize bekliyoruz.”