Ocak Kültür Sanat Etkinlikleri ‘İyi Geceler Rohingya’ isimli belgesel ve söyleşi programı ile devam etti. Gökçimen, “Tarihten bugüne Arakanlılar o coğrafyalarda her zaman zulüm ve sürgün görmüşler. Çok kötü şartlar içerisinde orada yaşamaya çalışıyorlar. Bu belgeselde onların hayatlarını az da olsa sizlere anlatmaya çalıştık” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Ocak Kültür Sanat Etkinlikleri ‘İyi Geceler Rohingya’ isimli belgesel ve söyleşi programı ile devam etti. Yönetmen Tülay Gökçimen’in söyleşisini gerçekleştirdiği programa çok sayıda sanatsever katıldı. 

Arakan’a ışık tutmaya çalıştık
Tülay Gökçimen, “Arakan, hakkında çok fazla bilgi sahibi olmadığımız bir coğrafya. Biz bu belgeselle o coğrafyaya biraz ışık tutmaya çalıştık. Budistlerin, Arakanlı Müslümanlardan ne istediğini, onlara neden zulüm ettiğini belgeselde anlatmak istedik. Aslında bu belgesel anlatılanların çok az bir kısmı. Arakanlıların çektiği zulme bir düzine belgesel çekilir. Biz Arakan’a Asya’nın Filistin’i diyoruz. Filistinlilerin yaşadığı zorlukları işgalleri onlarda kendi coğrafyalarında yaşıyorlar.”

Kötü şartlarda yaşıyorlar
Gökçimen, “Biz bu belgeseli çekerken Arakan’da 9 gün kaldık. Oradaki kamplara katıldık. Kamp şartları çok zor. Çok kötü şartlar içerisinde orada yaşamaya çalışıyorlar. Gerçekten ellerinden geldiğince İslam’ı yaşatmaya çalışan bir toplum. Arakan tarihine baktığımızda her zaman katliam olduğunu görüyoruz. İngilizlerin orada uyguladığı bir politika ile aynı milletten insanları birbirine düşman etmişler. Tarihten bugüne Arakanlılar o coğrafyalarda her zaman zulüm ve sürgün görmüşler. Bu belgeselde onların hayatlarını az da olsa sizlere anlatmaya çalıştık. İnşallah faydalı olmuşuzdur” ifadelerini kullandı.