Büyükşehir Belediyesi ‘Mahallemde İftar Var’ programları Akyazı’da devam etti. Gazi Süleyman Paşa Cami önünde kurulan iftar sofralarında binlerce Akyazılı birlikte oruç açtı. Başkan Toçoğlu, Akyazılı hemşehrilerinin Ramazan’ını tebrik etti.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından bir gelenek haline getirilen ‘Mahallemde İftar Var’ etkinlikleri Akyazı buluşması ile devam etti. Gazi Süleyman Paşa Camii önünde gerçekleştirilen buluşmaya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Akyazı Kaymakamı Ömer Kalaylı, Akyazı Belediye Başkanı Hasan Akcan, AK Parti Akyazı İlçe Başkanı Feyzi Bora, muhtarlar ve binlerce Akyazılı vatandaş katıldı. İftar programı öncesinde ‘Hocaların Hocası’ olarak bilinen İstanbul Beyoğlu Tarihi Piyale Paşa Cami Baş İmamı İshak Danış tarafından Kuran-ı Kerim tilavet edildi. İftar sonrasında ise çocuklar için Hacivat-Karagöz gölge oyunu sahnelendi.

Bir arada olmanın mutluluğu
Oruçların açılması ve duaların edilmesinin ardından bir konuşma gerçekleştiren Başkan Toçoğlu, “Allah bu mübarek ayda yaptığınız hayırları kabul etsin. Rabbim sağlık ve sıhhat içerisinde bizi daha nice Ramazanlara birlikte eriştirsin. Sizlerle böyle güzel bir günde tekrar bir araya geldiğim için çok mutluyum. Bildiğiniz gibi sizlere iftardan önce selam vermeyi adet haline getirdik. Ancak acil bir durum vesilesiyle Ankara’ya gitmek durumunda kaldım. Ama Elhamdülillah yetiştim ve bu güzel manzarayı görmek nasip oldu. Hepinize iftarımıza katıldığınız için çok teşekkür ediyorum. Allah hepimizin işini rast getirsin. Hayırlı Ramazanlar. Bayramınız şimdiden mübarek olsun” diye konuştu.