Akyazı Sosyal Gelişim Merkezi Projesi’nde devam eden çalışmaları inceleyen Başkan Toçoğlu, “Bu projede Akyazı için en güzelini hedefledik. İlçe belediyemizle planlamaları yaptık. Yeni yatırımı projelendirdik. Ve hayata geçiriyoruz. Şuanda çalışmalar çok hızlı bir şekilde ilerliyor. Akyazı’ya değer katacak yeni yaşam alanı Sosyal Gelişim Merkezi’ni kısa süre içerisinde hizmete alacağımızı müjdeleyebiliriz. Hayırlı uğurlu olsun” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Akyazı Sosyal Gelişim Merkezi Projesi’nde devam eden çalışmaları yerinde inceledi. Akyazı Belediye Başkanı Hasan Akcan, Genel Sekreter Yardımcısı Ayhan Kardan, Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Türker Vardar ve Fen İşleri Dairesi Başkanı Ali Oktar’ın da yer aldığı incelemede Başkan Toçoğlu, projede gelinen son nokta ile ilgili ayrıntıları yetkililerden aldı. Toçoğlu, Akyazı için en güzelini hedeflediklerini kaydederek, projede çalışmaların çok hızlı bir şekilde ilerlediği bilgisini de paylaştı.

Çalışmalarda Sona Yakınız
İncelemenin ardından değerlendirmelerde bulunan Başkan Toçoğlu, “Akyazı her daim bize sahip çıkan bir ilçemiz. Bu anlamda seçimler ertesinde ilçemize yeni bir yaşam alanı sözü vermiştik. Proje çalışmalarına başladık. İlçe belediyemizle Ömercikler Mahallesi’ndeki bu alana yeni bir buluşma noktası kazandırma fikrimizi netleştirdik. Çalışmalar çok hızlı bir şekilde ilerliyor. Akyazı’ya değer katacak Sosyal Gelişim Merkezi projemizi kısa süre içerisinde hizmete alacağımızı müjdeleyebiliriz. Hayırlı uğurlu olsun” diye konuştu.

Kültür Merkezi Tamam
Toçoğlu, “Burada çok çeşitli sosyal donatı alanları mevcut olacak. Yürüyüş yolları, spor alanları, çocuklar için park ve tabi en önemlisi mekânın simgesi bir Kültür Merkezi. Şuanda Kültür Merkezi’nde dış cephede çalışmalar sonlandı. İç tasarım konusunda da gerekli adımların atıldığını öğrendim. Son düzenlemelerin ardından bir projede daha sona gelmiş olacağız. Akyazı Sosyal Gelişim Merkezi bizi ziyadesiyle heyecanlandıran bir projedir. Akyazılı kardeşlerimizin de bu projeyi çok beğeneceklerine inanıyoruz. Aileleri ve sevdikleriyle hoşça vakitler geçirebilecekleri çok fonksiyonel bir proje olacak. İnşallah açılışını da yapmak nasip olur” ifadelerini kullandı.

14 Dönümlük Yeni Yaşam Alanı
Proje ile ilgili teknik detayları paylaşan Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Türker Vardar ise, “Akyazı için 14 dönüm arazi üzerinde yeni bir sosyal yaşam alanı için yola çıkmıştık. İçerisinde kültür merkezi, otopark, dinlenme ve spor alanları, yürüyüş ve bisiklet yolları ile diğer alanların bulunacağı modern bir tesisi Akyazı’ya hediye etmemize artık çok az bir süre kaldı. Sayın Başkanımız Zeki Toçoğlu’ndan aldığımız talimatlar gereğince; yeni yaşam alanları ve yeşillendirme çalışmalarıyla hemşerilerimizin aileleri ile hoşça vakitler geçirebilecekleri mekânların sayısını çoğaltıyoruz. Bu anlamda inşallah yeni çalışmalarımız da olacak” şeklinde konuştu.