Akyazı Arıtma Tesisi’nde devam eden çalışmalara ilişkin açıklamalarda bulunan Başkan Ekrem Yüce, “Proje ile tesisin arıtma kapasitesi günlük 15 bin metreküpten 25 bin 500 metreküpe çıkaracağız. Arıtma havuzlarının inşasının yanı sıra arıtma tesisimizi hızla tamamlamak için bölgede yoğun bir şekilde çalışıyoruz. Yüzde 35’lik kısmı tamamlanan projemiz inşallah uzun yıllar bölgeye hizmet sunacak. Yaklaşık 40 milyonluk yatırımımızın Akyazı’ya ve şehrimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, Akyazı Atıksu Arıtma Tesisi’nin kapasitesini artıracak projede gelinen son noktaya ilişkin bilgiler paylaştı. Bölgedeki nüfus artışı ve yeni yerleşim alanları dikkate alınarak başlatılan proje ile tesisin arıtma kapasitesi günlük 15 bin metreküpten 25 bin 500 metreküpe ulaşacak. Yüzde 35’lik kısmı tamamlanan projenin toplam maliyeti ise yaklaşık 40 milyon TL olarak hesaplandı. Kentsel Atıksu Arıtımı Yönetmeliği’ne uygun bir şekilde devam eden çalışmaların titizlikle yürütüldüğünü ifade eden Başkan Yüce, projenin bölgeye hayırlı olmasını diledi.

Kapasite genişliyor
Çevreyi koruyan, doğaya atık karışmasını önleyen anlayışla çalışmaların sürdürüldüğünü ifade eden Başkan Ekrem Yüce, “Akyazı Atıksu Arıtma Tesisi’ni şehrimize yakışır bir şekilde rehabilite etmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Atıksuların çevreye zarar vermemesi ve en temiz haliyle doğaya tekrar kazandırılması için Akyazı Arıtma Tesisimizde devam eden kapasite artırma çalışmaların yüzde 35’ini tamamladık. Teknolojinin en son imkânlarını kullanarak modern bir şekilde inşasını sürdürdüğümüz tesisimiz sayesinde aynı zamanda azot ve fosfor giderimini daha kontrollü hale getireceğiz. Bölgeye kazandırılacak modern tesis sayesinde sadece bugünün doğasını değil yarınlarımızın doğasını da koruma altına almış olacağız” dedi.

Suyun yolculuğu takip edilecek
Proje hayata geçtikten sonra Akyazı ve Karapürçek ilçeleri ile Akyazı Küçücek ve Kuzuluk bölgelerinden tesise bağlanan kanalizasyon hatlarından dolayı artış gösteren debiyi de kontrol altına alacaklarını açıklayan Başkan Yüce, “Tesiste kullanılacak son teknoloji sayesinde atıksuların tesise ulaşmadan önceki ve sonraki tüm yolculuğunu takip edebileceğiz. Mevcut SCADA sistemiyle entegre halinde çalışacak tesis sayesinde bir damla bile suyu israf etmeden temiz bir şekilde doğaya kazandıracağız. Çevreci belediyecilik anlayışımıza yakışan projenin bölgeye ve şehrimize hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.