AKOM ve eczanelerin yer aldığı projede gelinen son noktayı açıklayan Fen İşleri Dairesi Başkanı Ali Oktar, “AKOM projesinin yüzde 75’lik kısmını tamamladık. İnşallah Eylül ayında Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın katılacakları programla bu tesisimizin de açılışını gerçekleştireceğiz” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanı Ali Oktar, Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin karşısında inşa edilen şehrin ilk Afet Koordinasyon Merkezi’nde gelinen son noktayı açıkladı. Eylül ayında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla gerçekleştirilecek açılış programında AKOM’u şehrin hizmetine sunacaklarını belirten Fen İşleri Dairesi Başkanı Ali Oktar, AKOM ile afet yönetim altyapısının profesyonel hale geleceğini vurguladı.

850 Metrekare Alan
Merkezin 850 metrekare alan üzerine inşa edildiğini dile getiren Oktar, “Merkezimizde operasyon, teknik destek, server, mekanik ve dinlenme odaları yer alacak. Olası bir afet durumunda şehrin kriz merkezi AKOM olacak. Merkezde inşa çalışmalarımız tamamlanmak üzere. İnşallah Eylül ayında Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın katılacakları programla bu tesisimizin de açılışını gerçekleştireceğiz” diye konuştu.

Hayırlı Olsun
Proje kapsamında inşa edilen eczane ve ofislerin yer alacağı binada da sona yaklaştıklarını ifade eden Oktar, “Bilindiği üzere projemiz içerisinde eczane ve ofisler de yer alıyor. Bin 700 metrekare alandaki bu yapıda yer alan dükkanlar için  kısa süre önce ihaleye çıkmıştık. Binamızda tamamlanmak üzere. Afet Koordinasyon Merkezi ile eczanelerin yer aldığı projemizin şehrimiz için hayırlı olmasını diliyoruz” ifadelerini kullandı.