Büyükşehir Belediyesi Sosyal Gelişim Merkezi tarafından aile ve çocuklara yönelik ‘Aile ve Çocuk Seminerleri’ düzenlenecek. Murat Kıroğlu, “Çocuk ile Doğru İletişim’ seminerimiz ile aileyi bilinçlendirmeyi, ‘Ergenlik Psikolojisi’ konusu ile gençliğe adım adan çocuklarımızın kendilerini tanımalarına ve geleceğe sağlıklı adım atmalarına destek olmayı amaçlıyoruz” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Sosyal Gelişim Merkezi tarafından aile ve çocuklara yönelik ‘Aile ve Çocuk Seminerleri’ düzenlenecek. Bu kapsamda düzenlenecek seminerlerin ilki 27 Aralık Çarşamba günü Geyve Sosyal Gelişim Merkezi’nde gerçekleştirilecek. Ailelere saat 11.00’da ‘Çocuk ile Doğru İletişim’, çocuklara ise saat 14.00’da ‘Ergenlik Psikolojisi’ başlıklı eğitimler sunulacak. Geyve, Akyazı, Adapazarı ve Sapanca Sosyal Gelişim Merkezlerinde düzenlenecek olan seminer dizisine SGM Aile Danışmanı Semiha Özgür Sezer konuşmacı olarak katılacak.

Mutlu aileler için
Seminerler hakkında açıklamalarda bulunan Aile ve Çocuk Şube Müdürü Murat Kıroğlu, “Aile ve Çocuk Seminerleri’ düzenlememizdeki amacımız; ailenin güçlendirilmesini sağlamaktır. Mutlu ailelerden oluşan bir toplumda bireyin, ailenin ve toplumun değişime hazırlıklı olması, değerlerin güçlendirilmesi için gerekli altyapının sağlanmasına katkıda bulunmak üzerimize düşen en önemli görevimizdir” ifadeleri kullandı.

Eğitim ailede
Kıroğlu, “Biliyoruz ki eğitim ailede başlar. Bir çocuk için en büyük şans, her açıdan kendisini besleyen bir aileye sahip olmasıdır. Bugün için ailelerimizde iletişimin azaldığı, kalitesizleştiği ve yüzeysel bir hale geldiğine dair örnekleri görüyoruz. ‘Çocuk ile Doğru İletişim’ seminerimiz ile aileyi bilinçlendirmeyi, ‘Ergenlik Psikolojisi’ konusu ile gençliğe adım adan çocuklarımızın kendilerini tanımalarına ve geleceğe sağlıklı adım atmalarına destek olmayı amaçlıyoruz. Seminerlerimiz, aile bireylerinin farkındalığını arttırmasına ve problemlerinde doğru çözümler üretmesine rehberlik edecektir” diye konuştu.