Aile İçi İletişim ve Korucu Ruh Sağlığı Seminerleri bu yıl da sona erdi.

Seminler devam edecek
İbrahim Pehlivan, “Aile toplumun en küçük birimi olmasının yanı sıra toplumun aslında en büyük işlevini üstlenmiş kurumudur. Günümüzde ailenin parçalanmasının nasıl tehlikeleri de beraberinde getirdiğini artık toplum olarak görüyoruz. Bizlere düşen aile yapısını ayakta tutmak ve yeni nesillerin sağlıklı ve mutlu yuvalar kurmasına ön ayak olmaktır. Bu amaçla düzenlediğimiz seminerlerimiz önümüzdeki dönemlerde de devam edecek” dedi. 

Seminerler hakkında bilgiler veren Genel Sekreter Yardımcısı Atilla Arkan ise, seminerlerin ikinci döneminde toplam 105 kursiyerin sertifika aldığını söyledi. Atilla Arkan, “Şu anda seminerlerimizin ikinci dönemini tamamlıyoruz. Aile İçi Eğitim Seminerlerimizin ilk dönemine 70 kursiyerlerimiz katılmıştı. İkinci dönemde de 70 kursiyerimiz bu seminerlerden faydalandı. İkinci dönemde ayrıca Korucu Ruh Sağlığı seminerleri de düzenledik. Bu seminerlerimizden ise 35 kursiyerimiz faydalandılar” diye konuştu.

 

İletişim dilini bilelim
Seminerleri veren Uzman Psikolog Betül Karapınar’da kısa bir konuşma yaparak ailenin önemine dikkat çekti. Betül Karapınar, “Evliliklerin yürümesi eşler arası ilişkilerin sağlıklı olması ve iletişimin güçlü olmasına bağlıdır. Aynı konuları iletişim dilini bilerek konuşmakla sinirli ya da duygusallıkla tartışmak farklıdır. İletişimi bilmek, karşı tarafı incitmeden konuşabilmek tartışmaları sağlıklı kılar. Eşlerin birbirini anlamaları, anne babaların çocuklarını anlamaları iletişimin dilinin kullanılmasıyla oluşabilir. Bu nedenle bizlere düşen aileyi bu anlamda güçlendirmek ve ailelerin sağlıklı nesiller yetiştirmelerine destek vermektir. Bu bilinçle sosyal gelişim merkezinde aile içi iletişim seminerleri veriyoruz” dedi. Konuşmaların ardından İbrahim Pehlivan ve Atilla Arkan, seminerleri başarı ile tamamlayan kursiyerlere sertifikalarını takdim etti.