Başkan Ekrem Yüce, şehrin yeni afet eğitim kampüsü olacak proje için 8 Eylül Perşembe günü ihaleye çıkacaklarını açıkladı. Seçim vaatleri arasında yer alan bir çalışmayı daha hayata geçirecek olmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Yüce, afet koordinasyon merkezi ve yeni itfaiye binası ile afet bilincini üst düzeye çıkaracaklarını, Sakarya’nın 17 Ağustos’ta olduğu gibi acı manzaralar yaşamaması ve kayıpların en aza indirilmesi için çalıştıklarını söyledi.

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, şehrin afet yönetim altyapısını güçlendirecek Güneşler İtfaiye Binası ve Afet Koordinasyon Merkezi projesinin yapımı için ihaleye çıkacaklarını açıkladı. Seçim vaatleri arasında yer alan bir projeyi daha hayata geçireceklerini ifade eden Başkan Yüce, 8 Eylül Perşembe günü gerçekleştirilecek ihalenin ardından çalışmaların başlayacağını duyurdu. Yüce, afet bilincini üst düzeye çıkarmak, şehri olası afetlere karşı hazırlamak ve afet yönetim altyapısını güçlendirmek için hayata geçirilecek çalışmanın önemine vurgu yaparak, hayırlı olmasını diledi.

“Afet anında doğru aksiyonu sergileyeceğiz”
11 bin 550 metrekarelik alan üzerinde hayata geçirilecek projenin afetlerde üs bölgesi olacağını ifade eden Başkan Ekrem Yüce, tüm detayları düşünerek kapsamlı bir çalışma hazırladıklarını dile getirdi. Yüce, “Projeyi şehir merkezimize yakın bir konumda bulunan Karaköy mahallemizde inşa edeceğiz. Afet Koordinasyon Merkezi aynı zamanda bir eğitim üssü olacak. Burada afet ve acil durum eğitimlerinin tamamını uzman ekipler eşliğinde sunacağız. Afet bilincini üst düzeye çıkaracak, vatandaşlarımıza afet eğitimleri sunacak ayrıca şehir dışından da afet eğitimi için gelecek olanları konuk edeceğiz. Bir 17 Ağustos’u bir daha yaşamayalım, afetler aynı şekilde silinmeyen izler bırakmasın düşüncesiyle çalışıyoruz. İnsan hayatı her şeyden önemli” dedi.

Afet Koordinasyon Merkezi
Yüce, Afet Koordinasyon Merkezi’nin detaylarına ilişkin ise şunları söyledi: “2 katlı olacak merkezimizin içerisinde deprem, mutfak yangın ve dumanlı alanlardan kaçış simülasyonları yer alacak. Ayrıca sanal gerçekliğe sahip deprem eğitim video seti, acil durum telefon ihbar simülasyonları, bilgilendirme ve test alanları bulunacak. Fay kırılım, bina salınım ve zemin sıvılaşma eğitim modülü ile deprem aletsel büyüklük modülü ve diğer tüm detaylar da projemizin içerisinde olacak. Burada afet öncesi ve sonrası tüm eğitimler uygulamalı olarak sunulacak. Vatandaşlarımızı da bu merkezde eğitimlere alacak. Afetlere karşı şehrimizde tam anlamıyla bir bilinç oluşturacağız” dedi. Yüce, proje içerisinde yatakhaneler ve sosyal alanların yer alacağını da söyledi

Güneşler’e yeni itfaiye binası
Proje kapsamında bölgeye yeni bir itfaiye binası da kazandıracaklarını ifade eden Başkan Ekrem Yüce, “İtfaiye teşkilatımızı her geçen gün güçlendiriyor, son teknoloji ekipmanlarla donatıyoruz. Olası yangınlara hamdolsun çok hızlı bir şekilde müdahalede bulunuyoruz. Şimdi de yeni bir itfaiye binasını şehrimize kazandıracağız. 2 kat olacak yeni projemizde de yine eğitim alanlarımız yer alacak. Seçim vaatlerimiz arasında yer alan Güneşler İtfaiye Binası ve Afet Koordinasyon Merkezi projemizin hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.