Büyükşehir Belediyesi tarafından yeni bir görünüme kavuşturulan Acarlar Longozu açılıyor. Başkan Yüce, “Şehrimizin en önemli doğa harikalarından olan ve dünyanın sayılı su basar ormanları arasında yer alan longozu yenilenen yüzüyle Sakarya turizmine kazandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Hayırlı olsun” dedi. Yüce, 20 Temmuz Çarşamba günü saat 17.00’da gerçekleştirilecek açılışa tüm vatandaşları davet etti.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından yeni bir görünüme kavuşturulan Acarlar Longozu açılıyor. Şehrin en önemli doğa harikalarından olan ve dünyanın sayılı su basar ormanları arasında yer alan longozu yenilenen yüzüyle Sakarya turizmine kazandırmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Başkan Ekrem Yüce, 20 Temmuz Çarşamba günü saat 17.00’da gerçekleştirilecek açılış programına tüm vatandaşları davet etti.

İlgi odağı olmaya devam edecek
Acarlar Longozu’nun Büyükşehir Belediyesi uhdesine geçmesinin ardından bölgede yoğun bir çalışma yürüttüklerini aktaran Başkan Yüce, “Peyzaj ve çevre düzenlemeleri ile sosyal tesisleri doğaya uyumlu bir şekilde tamamladık. Yürüyüş yolunun uzunluğunu 2 kilometreye çıkardık. Yöresel ürün merkezleri, hediyelik eşya ofisleri, konferans ve tanıtım merkezi oluşturduk. Tamamen ahşap yapıların yer aldığı ve longozun tüm güzelliğinin keşfedilebildiği çalışma hamdolsun büyük beğeni topladı. İnşallah açılışımızın ardından da misafirlerin ilgi odağı olmaya devam edecek” dedi.

Doğal güzelliklerimizi göz bebeğimiz gibi koruyoruz
Şehrin doğal güzelliklerini korumak, Sakarya’nın doğa harikası yerlerini tanıtmak için gayretle çalıştıklarının altını çizen Başkan Yüce, “Hemşehrilerimizi alternatif yaşam alanlarıyla buluşturuyor, doğal güzelliklerimizi göz bebeğimiz gibi koruyoruz. Sakarya’mız gölü, nehirleri, akarsuları, denizi, yayları ve yeryüzünün cenneti. Acarlar Longozu da bu güzelliklerin en özel olanlarından biri. Doğal yapısını koruyarak yaptığımız çalışmalarla inşallah gerek yurt içi gerekse yurtdışından misafirleri konuk edecek, Sakarya’yı tüm güzellikleriyle dünyaya tanıtacağız. Yenilenen yüzüyle Acarlar Longozu’nun şehrimize hayırlı olmasını temenni ediyorum” diye konuştu.