Başkan Ekrem Yüce, Şubat Meclisi’nde 3 müjde verdi. Belediye filosunu güçlendirmek için otobüs, kamyon, itfaiye ve ambulanstan oluşan 45 adet aracın alımı, Yazılım Mektebi projesi ve tarımda vizyon proje UTÇEM içinde Tarım Lisesi’nin kurulması için ilk adım atıldı. Yüce, “Müjdesini verdiğimiz tarım projesi, ülke tarımına değer katacak. Hayatın her noktasında olan yazılım konusunda bir nesil yetişecek. Alımını yapacağımız 45 yeni araç inanıyoruz ki Sakarya’ya çok hayırlı hizmetler verecektir."

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Şubat Ayı Meclisi gerçekleştirildi. Başkan Yüce, toplantıda şehir için önem arz eden 3 yeni müjdeyi paylaştı. Kentin tarımda vizyon projesi olan UTÇEM’in içinde yeni neslin tarımı öğrenmesi ve ülkenin tarım geleceğine yön verilmesi için Tarım Lisesi’nin kurulması, yazılımcı yeni bir neslin yetişmesi için Yazılım Mektebi projesinin başlatılması ve belediye filosuna güç katacak 20 yeni belediye otobüsü, 6 iş makinası, 11 kamyon, 2 itfaiye aracı, 5 motosiklet ve 1 ambulans alımı için meclisten yetki alındı. Başkan Yüce, yazılım ve tarım alanındaki projelerin Sakarya’ya değer katacağını ifade ederken, kentin araç filosunu güçlendirmek için hamlelerin devam edeceğini ifade etti. Açıklanan 3 proje için çalışmalara başlandı.

UTÇEM’in içine ‘Tarım Lisesi’
Projeler hakkında bilgi veren Başkan Yüce, “Sakarya’da olmazsa olmazımız tarımdır. Bu şehrin mümbit toprakları, dünyanın en verimli arazileridir. Güzel şehrimizde aklınıza gelecek her türlü ürün yetişmektedir. Hatta toprağı o kadar verimlidir ki memleketin dört bir yanında, yılın her mevsiminde hasat yapıldığını görebilirsiniz. Zenginlikleri ve potansiyeliyle tarım şehri olma yolunda ilerleyen Sakarya’mıza bir tarım lisesi kazandırıyoruz. Bu sayede geleceğin tarım sektörüne yön verecek bir nesil yetiştirmeyi planlıyoruz. Dev projemiz UTÇEM’in içerisinde akademik kurumlarımızla iş birliği içinde gençlerimize tarımı öğreteceğiz. Ayrıca Nisan meclisinden sonra Seracılık Mükemmeliyet Merkezinin açılışını da hayırlısıyla yapacağız, hayırlı olsun” dedi.

“Sakarya’yı temsil edecek yazılımcılar yetiştireceğiz”
Başkan Yüce Yazılım Mektebi projesiyle Türkiye’ye yetenekli yazılımcılar kazandırılacağını belirterek, “Bir diğer projemiz ise Yazılım Mektebi olacak. Bu noktada üniversitelerle yaptığımız iş birliğinin çok kıymetli olduğunu belirtmek isterim. Malum yazılım, artık hayatımızın her alanında var. Kullandığımız eşyalardan, sahip olduğumuz araçlara, yaşam alanlarımızın tamamında gözle görmediğimiz kodlar var. Global anlamda yazılım dilini öğrenen ve iyi şekilde uygulayanların büyük bir güce sahip olduğunu biliyoruz. Bu noktada hem Sakarya’yı hem de ülkemizi bu alanda temsil edecek, başarıya taşıyacak ve üretecek gençleri yetiştirmek için bismillah dedik. Şehrimize hayırlı uğurlu olsun” diye konuştu.

20’si otobüs 45 yeni araç alımı
Sakarya’nın araç filosunun her geçen gün güçlendiğine dikkat çeken Yüce, “Göreve geldiğimiz ilk günden bu yana şehrin ulaşımını daha iyi bir seviyeye taşımak için gayretle çalışıyoruz. Bu konuda özveriyle çalışan bir ekibimiz var. Bir kentin bel kemiğinin ulaşım olduğunu biliyoruz. Bu bilinci ürettiğimiz projelerle de gösteriyoruz. Bunların yanı sıra iş makinası, itfaiye ve sağlık hizmetleri alanında güçlü bir araç filosuna sahip olmak için önemli adımlar attık. 20 yeni belediye otobüsü, 6 adet iş makinası, 11 adet kamyon, 2 adet itfaiye aracı, 5 adet motosiklet ve 1 adet ambulans alımı gerçekleştiriyoruz. Bu noktada İller Bankası’ndan kredi kullanımı için yetkimizi aldık. Alımını yapacağımız 45 yeni araç inanıyoruz ki Sakarya’ya çok hayırlı hizmetler verecektir. Müjdesini verdiğimiz tarım projesi, ülke tarımına değer katacak. Hayatın her noktasında olan yazılım konusunda bir nesil yetişecek. Araç filomuza da güçlü bir hale gelecek” dedi.