Büyükşehir Belediyesi Mart Kültür Sanat Etkinlikleri OSM’de Hüsnü Gürsel anısına düzenlenen ’24. Yılında Sagüsad’ isimli resim ve fotoğraf sergisi ile devam etti. Vali Nayir, “Güzel Sakaryamızın güzelliklerini inanıyorum ki sanat anlayışı ile bir esere dönüştüren sanatçılarımıza huzurlarınızda teşekkür ediyorum” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı Mart Kültür Sanat Etkinlikleri ‘24. Yılında SAGÜSAD’ isimli resim ve fotoğraf sergisi ile devam etti. Ofis Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilen programa Vali Ahmet Hamdi Nayir, Adapazarı Belediyesi Cumhur İttifakı AK Parti Adayı Mutlu Işıksu, AK Parti İlçe Başkanı Metin Kurtuluş, SAGÜSAD üyeleri, Kültür ve Sanat Şube Müdürü Adem Turan ve çok sayıda sanatsever katıldı.

Hüsnü Gürsel anısına
SAGÜSAD Başkanı Ünal Dabak, “1994 yılında kurulan SAGÜSAD, 24 yıldır sanat yolculuğunda misyon ve vizyonundan yararlandığı büyük değerlere sahip olmanın bilinciyle hareket ediyoruz. Sıradan yaşamlar sürmeye razı olmayan ve arayışını sanatla sürdüren Hüsnü Gürsel hocamızı saygıyla ve rahmetle anıyoruz. Bu sergimizi Hüsnü Hocamıza atfettik. Kaybolan değerlerimizi hatırlamak, onların kişiliklerini yaşatmak ve Adapazarı fotoğraf sanatının dolayısıyla Hüsnü Gürsel’in Türkiye için önemini bir kez daha hatırladık. Her fırsatta ve ortamda söylemekten vazgeçmediğim bir cümlem var. Her fotoğrafçının kendi şehrini ve o şehrin değerlerini ön plana çıkarmak mecburiyeti vardır. Bu o şehre vefa borcudur. Sergimize katılan bütün herkese teşekkür ediyorum” ifadelerinde bulundu.

Sakaryamızın güzelliği
Vali Ahmet Hamdi Nayir, “Nice doğal güzellikler ve tarihi güzellikler vardır. Bu güzelliklerin bir sanatla buluşması ve sizlerle buluşması bu güzelliği 2 kat daha önemli hale getiriyor. Burada biraz sonra gezeceğimiz sergide de ilimize ait bu güzellikleri sanatçılarımız birlikte inşallah inceleyeceğiz. Ayrıca bu sergide bulunan resimler, gelecekte kaybolan bu güzellikleri incelememizde bize ışık tutacaklar. Güzel Sakaryamızın güzelliklerini inanıyorum ki sanat anlayışınız ile bir esere dönüştüren sanatçılarımıza huzurlarınızda teşekkür etmek istiyorum. Adına düzenlenen bu sergide sanatçımızı da tekrar rahmetle anıyorum” sözlerine yer verdi.