Ramazan dolayısıyla gerçekleştirdiği ilçe ziyaretlerine Geyve programıyla devam eden Başkan Yüce, “Belediye başkanımızla ilçe başkanımızla ilçemizde hizmetlerimizi hızla sürdürüyoruz. 2022 yılı Geyve için hizmet yılı olacak. Altyapıda çalışmalar hızlı ilerliyor, üstyapıda bayram sonrası hızla çalışmalara başlayacağız. Geyve’mize hayırlı olsun” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, Ramazan dolayısıyla gerçekleştirdiği ilçe ziyaretlerine Geyve programıyla devam etti. Program kapsamında ilçe belediyesini, AK Parti ilçe teşkilatını, esnafları, muhtarları ve bölge halkını gezen Başkan Yüce, 3 yıllık süre içerisinde Geyve’de hayata geçirilen yatırımlara ilişkin detayları da anlattı. Ziyarette Başkan Yüce’ye SASKİ Genel Müdürü Yiğit Turan, Genel Sekreter Yardımcısı Ali Oktar, Büyükşehir ve SASKİ bürokratları eşlik etti.

Geyve ziyaretlerine AK Parti Geyve İlçe Teşkilatı’yla başlayan Başkan Ekrem Yüce’yi Geyve Belediye Başkanı Murat Kaya, AK Parti Geyve İlçe Teşkilatı Başkanı Abdullah Özdemir ve teşkilat mensupları karşıladı. Teşkilat mensuplarıyla bir araya gelip 3 yıllık süreçte Geyve’de hayata geçirilen ve hayata geçirilecek olan projeleri açıklayan Başkan Yüce ziyaretlerine İlçe Belediyesi  ve Geyve Muhtarlar Derneği ziyaretleriyle devam etti. Geyve Muhtarlar Derneği Başkanı Abdullah Şenel  ve muhtarların mahalle mahalle sorunlarını, isteklerini ve taleplerini dinleyen Başkan Yüce, çözüm için bürokratlarına talimatlarını verdi. Başkan Yüce Geyve’de esnafları ziyaret ederek, bayramlarını şimdiden kutladı.

Bu işin matematiği yok

AK Parti Geyve İlçe Teşkilatı Başkanı Abdullah Özdemir, “Başkanımıza hoş geldin diyor, ilçemize kazandırdığı projeler ve yatırımlardan dolayı teşekkür ediyorum” derken Geyve Belediye Başkanı Murat Kaya ise, “Güzel ve bereketli bir ramazan geçiyoruz. Başkanımız 3 yıllık süre içerisinde hayata geçirdiği 3 milyar liralık yatırımları ilçe ilçe gezerek teşkilatlarımıza, muhtarlarımıza ve bölge halkına anlatıyor. 3 yılda 3 milyar yatırım her şehre nasip olmaz. Bu işin bir matematiği yok. Birlik olunca rahmette berekette geliyor. Siyasette birlik olursan kazanırsın. Fitne fesat girince işin içine kaybedersin. Bu kadar çok yatırım varken bir teşekkür etmek lazım. Deli gibi hizmet yapıyoruz. 36 aylık süreçte Ekrem Başkanımız çok hızlı çalıştı. Allah ondan razı olsun” dedi.

 

362 Milyon 602 Bin Lira yatırım

Başkan Ekrem Yüce, “Geyve’de 36 ayda yol bakım ve yapım çalışmaları için toplamda 23 Milyon 871 Bin 69 Lira yatırım yaptık. 33 km’ye tekabül eden 52 bin 38 ton asfalt çalışması yaptık. 15 km finişerle serilen beton yol yaptık. Asfalt serimi, beton yol imalatı ve yol bakım çalışmaları için toplamda 362 milyon 602 bin 405 lira yatırımı yaptık. Geyve Meydanı’nı yeniledik. Şehrimizin doğal ve tarihi güzelliklerine sahip olan Geyve İlçemizin merkezini ve bağlı sokaklarını, bölgenin dokusuna uygun bir proje ile yeniden düzenledik. 3.500 m²’lik meydan yepyeni bir görünüme kavuştu. Geyve’ye yeni bir Yöresel Ürünler Satış Noktası kurmayı planlıyoruz. Bu satış noktasıyla birlikte ilçelerimizden gelen üreticilerimizin organik ve yöresel ürünlerinin satışlarının yapıldığı yeni bir alanı hemşerilerimizin hizmetine sunmuş olacağız” dedi.

 

Güller balkonları, bahçeleri süsleyecek

Yüce, “Geyve Safibey’de yapımına başladığımız ürün toplama merkeziyle bölgedeki konuyla ilgili tüm ihtiyaçları karşılayacağız. Projemizi 2022 yılı içerisinde tamamlamayı planlıyoruz. Sanata ilham veren Geyve Gülleri şiirlere konu olmaya devam edecek. Umurbey mahallesinde toplamda 140 m2 alana Gül Bahçesi üretim ve satış alanı kuruyoruz. Şairimiz Sezai Karakoç’un Monarosa şiirinden esinlenerek kurduğumuz bahçede birbirinden harika güzel kokulu güller olacak. Kafeterya, dinlenme alanları, çocuk oyun alanları ve gözlem kuleleriyle vatandaşlarımız aileleriyle birlikte güller üzerinden dört mevsimin değişimini izleyebilecekler. Satış bölümü sayesinde ise bahçemizde üretilen güller hemşerilerimizin balkonlarını ve bahçelerini süsleyecek” dedi.

Geyve’de içme suyu verimliliği artıyor

Geyve’de hayata geçirilen altyapı çalışmalarıyla ilgili bilgiler paylaşan Başkan Yüce, “Taraklı ve Geyve’deki kırsal mahallelerinin sağlıklı ve kesintisiz su ihtiyacını karşılamak için 3 etaptan oluşan bir proje hazırladık. 82 bin metrelik içme suyu hattı ve 6 içme suyu deposuyla projenin ilk etabını tamamladık. Böylece Taraklı ve Geyve’deki mahalle sağlıklı ve güvenilir içme suyuna kavuşmuş oldu. Projenin diğer etaplarıyla birlikte Geyve’deki kırsal mahallelerin içme suyu ihtiyacını da tamamen karşılayacağız. Geyve ilçesine bağlı Demirler ve Ceceler mahallelerindeki içme suyu şebeke hatlarımızı yeniledik.  İçme suyu verimliliğimizi artırıyor ve yüzeysel kaynaklardan daha fazla faydalanıyoruz. 12 bin metrelik içme suyu hattı ve 2 içme suyu deposuyla 13 mahallede yaşayan 33 bin hemşerimizin içme suyu ihtiyacını karşılayacağız. 10 milyon 500 lira değerindeki projemizin çalışmalarına Ekim 2021 tarihi itibariyle başladık inşallah 2022 yılı içerisinde tamamlayacağız” dedi.