Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen Kadın Gelişim Akademisi’nde ilk ders tamamlandı. Yaşar, “Hayatlarımız gerçekten bizler için çok önem arz ediyor. Ölümün ne zaman geleceğini hiçbirimiz bilmiyoruz. Ben şu an 38 yaşındayım ve bir daha asla bu yaşıma geri dönemeyeceğim. Bu yüzden hayat bizler için çok değerlidir. Hayatı önemsemekten vazgeçmeyin. Aldığımız bu güzel nefesi ancak kaybettiğimiz zaman değerini anlayabiliriz” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından hayata geçirilen Kadın Gelişim Akademisi’nde ilk seminer tamamlandı. Sosyal Gelişim Merkezi’nde gerçekleşen programa konuşmacı olarak Yazar Şermin Yaşar katıldı. Çok sayıda vatandaşın katıldığı program karşılıklı konuşmalarla sohbet havasında geçti. Etkinliğe Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Davut Yüce, Aile ve Çocuk Hizmetleri Şube Müdürü Murat Kıroğlu ve çok sayıda vatandaş katıldı. Program sonunda Yazar Şermin Yaşar’a çiçek takdim edildi. Yaşar, günün anısına katılımcıların kitapları imzaladı.

Hayat çok önemli
Yazar Şermin Yaşar, “Hayatlarımız gerçekten bizler için çok büyük önem arz ediyor. Ölümün ne zaman geleceğini hiçbirimiz bilmiyoruz. Ben şu an 38 yaşındayım ve bir daha asla bu yaşıma geri dönemeyeceğim. Bu yüzden hayat bizler için çok değerlidir. Aldığımız bu güzel nefesi ancak kaybettiğimiz zaman değerini anlayabiliriz. Gözümüz ağrıdığında en önemli organımız gözümüz oluyor keza kulağımız ağrırsa en önemli organımız kulağımız oluyor. Hayatınızı değiştirecek ve güzelleştirecek şeylerin ne olduğunu bulun ve ona sımsıkı sarılmaya bakın. Çünkü zaman bizler için hızlı bir şekilde akıp gitmektedir” sözlerine yer verdi.

Bir işin ucundan tutmalıyız
Konuşmasına devam eden Yaşar, “Hayatımızda yapabileceğimiz çok şey var. Ülkemizde ‘yapacak bir şey yok’ sözü herkes tarafından çok fazla kullanılmaktadır ancak yapacağımız şeylerin sayısı saymakla bitmez. Hayatlarınızı düzeltmek adına bu salonda bulunan herkes bir işin ucundan tutmuş olsa düşünün ki ne kadar çok şey başarmış oluruz. İnsanlarımızda bir yorgunluk, bir bıkkınlık hissi bunu üzerimizden atmamız gerekiyor” ifadelerinde bulundu.

Ailelerin tüm fertlerine hizmet
Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Davut Yüce, “Sosyal Hizmetler olarak ailenin tüm bireylerine her alanda hizmet vermeye özen gösteriyoruz. Ailenin gelişiminde rol alan en büyük unsur kadındır. Bu unsurdan yola çıkarak 2015 yılından bu yana Kadın Gelişim Akademisini Sakaryamız da yaşan kadınlarımızla buluşturuyoruz. Kadın Gelişim Akademisi, kadınların toplumsal rollerinde kendi potansiyellerinin farkına varmalarını, özgüvenlerinin gelişmelerini, eğitim ve iletişim yeteneklerinin gelişmesini amaçlayarak yaptığımız bir projedir. Birbirinden farklı konularda uzman isimleri vatandaşlarımızla buluşturmaya devam edeceğiz” dedi.