Yuva Kurmayı Cennette ÖğrendikYuva Kurmayı Cennette ÖğrendikYuva Kurmayı

Sosyal projelere ağırlık
Programın açılış konuşmasını yapan Aile ve Çocuk Hizmetleri Şube Müdürü Betül Karapınar, “Büyükşehir Belediyesi olarak sosyal projelere ağırlık vermeye devam ediyoruz. Bu yıl sosyal projelerimizin kapsamını daha da genişleterek, Ömer Döngeloğlu hocamızla beraber tüm ilçelerimizde konferanslar düzenliyoruz. Ailelerimize nasıl katkı sağlarız düşüncesiyle hareket ederek, hocamızın güzel konuşmalarıyla çok önemli programlar düzenledik. Vatandaşlarımız da gayet yoğun ilgi gösterdi. Hendek'te de katılım çok yoğun oldu. Tüm misafirlerimize ayrı ayrı teşekkür ediyorum” dedi.

Kâbe’yi Hz. Hacer kurdu
Daha sonra kürsüye çıkan Ömer Döngeloğlu, Sakarya'nın her bölgesinde gördüğü ilgiden duyduğu memnuniyeti ifade ederek başladığı konuşmasında, aile hayatının önemini anlattı. Döngeloğlu, “Bizim toprağımız, çamurumuz cennette karıldı. İnsan denilen canlı, cennetin varlığıdır. Biz, cennetin çocuklarıyız. Aile ilk cennette kurulmuştur. Her Müslüman’ın evi kendi cennetidir. Çünkü ilk yuva kurmayı cennette öğrendik. Mekke’yi Hz. Hacer kurmuştur. Mekke’de şehrin ilk çadırını, çadırın ilk direğini Hz. Hacer dikmiştir. Allah (c.c) kadına kurduracağı bir şehrin içine Kâbe’yi koymuş. Anlıyor musunuz?  Kral değil, imparator değil, ağa, bey değil, kadın kurmuştur Kâbe’yi. Yuva deyip geçmeyin. Sizin yuvanız sizin Kâbelerinizdir. Her Müslüman’ın yuvası Kâbe gibidir. İnsanoğlu bir yuvaya muhtaçtır” diye konuştu. Gerçekleştirilen konferansın sonunda Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Davut Yüce, Döngeloğlu’na teşekkür ederek çiçek takdim etti.