Büyükşehir Belediyesi 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nde şehrin gelişimine katkı sunan tüm gazetecileri misafir etti. Her bir yayın temsilcisi, muhabir ile görüşerek gününü kutlayan Başkan Ekrem Yüce, gazetecilik mesleğinin insanlık için önemine değindi. Yüce, "Bilgiyi dürüstçe yazan gazeteciler bu ülke için çok kıymetli bir iş yapıyor. Şehrimizin ve Türkiye'nin yarınlarına katkı sunan her bir basın emekçisinin günün kutlu olsun" dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'ne özel bir davet programı gerçekleştirdi. Şehrin yarınları için çalışan, Türkiye'nin attığı başarılı adımlarda katkısı bulunan gazeteciler yemek organizasyonunda misafir edildi. Yayın kuruluşlarının genel yayın yönetmenlerini, temsilcilerini, muhabirlerini ve çalışanlarını bizzat ağırlayan Başkan Ekrem Yüce, toplantıda gazetecilik mesleğinin önemine dikkat çekti.

Gelişen, üreten bir Sakarya
Yüce, misafirlerin bulunduğu masaları tek tek ziyaret ederek her bir basın mensubunun gününü kutladı. Şehri temsil eden gazetecilerle Sakarya'nın gelişen, üreten ve kazandıran şehir olması için ürettikleri projeleri değerlendiren Yüce, şehirde aktif görev yapan her bir gazetecinin ciddi bir sorumluluk aldığını ifade etti.

Programa Sakarya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sezai Matur, Sakarya Gazeteciler Birliği Başkanı Müjdat Çetin, Sakarya Radyo ve Televizyon Yayıncıları Derneği Başkanı Remzi Adıyaman, Basın İlan Kurumu (BİK) Sakarya Temsilcisi İbrahim Çorbacı, Anadolu Ajansı Bölge Müdürü Yücel Velioğlu ve birçok yayın kuruluşunun yetkilisi eşlik etti.

Açılış konuşmasında, bilgiyi ve gelişmeyi dürüstçe, en doğru şekilde aktaran gazetecilerin gerçekten kutsal bir görev icra ettiğine değinen Yüce, Sakarya'nın başarısı için yazılan her yazı, yapılan her iş için teşekkür etti

“Basın emekçilerinin günü kutlu olsun”
Yüce, "Bugüne kadar duvara çizilen resimlerden ateşle haberleşmeye, posta güvercininden ulak gönderimine kadar birçok çeşitli haberleşme araçları kullanılmıştır. Devletler ve bireyler, matbaanın icadı ile toplumun haber alma ihtiyacını yazılı olarak karşılamaya başlamıştır. Günden güne gelişim göstermesi bu mesleğin; bir ülkenin kalkınmasında, pazar payının artmasında, insanların doğruya yönlendirilmesinde ne kadar önemli olduğunu bizlere göstermektedir. Bilgiyi dürüstçe yazan gazeteciler bu ülke için çok kıymetli bir iş yapıyor. Şehrimizin ve Türkiye'nin yarınlarına katkı sunan her bir basın emekçisinin günün kutlu olsun" dedi.

Sosyal medya ve internetin 'haber alma' ihtiyacının karşılanması için farklı bir boyut kazandırdığını ifade eden Başkan Yüce, "Biliyorsunuz günümüz dünyasında bilgiye ulaşmak çok kolay hale geldi. Sosyal medya ve internet aracılığıyla anında tüm bilgilere ulaşabiliyoruz. Medya öyle bir şeydir ki; kimisi bilgi kirliliği ile yangın çıkartır kimisi doğru haberi ile karanlığı aydınlatır. Doğru habere ulaşmak, ulaştığını da dürüstçe aktarmak gazeteciliğin ta kendisidir. Gerek ülkemizdeki haberleri gerek şehrimizde ki haberleri aktaran, hemşerilerimizle iletişim kurmada önemli bir köprü olan gazetecilerimizi kutluyorum"

“İnsanlığın gözü, kulağı ve dilisiniz”
Başkan Yüce gazetecilerin insanlığın gören göz, duyan kulağı ve konuşan dili' olduğuna vurgu yaparak sözlerini şöyle tamamladı: "Zor ancak, son derece mühim bir görevi fedakârca ifa eden; insanlığın gören gözleri, duyan kulakları, konuşan dilleri ve doğruluk terazisinden sapmayan tüm gazetecilerimize çalışmalarında başarılar dilerim. Basın mensuplarımızın şehrin faydası için çalışması ve çalıştırılması gerekiyor. Şehrin gelişiminde, büyümesinde önemli bir rolü var bu mesleğin. Sakarya Büyükşehir Belediyesi olarak bunun farkında olarak şehrimizin tamamında faaliyet gösteren basın mensuplarımıza dokunmaya gayret ediyoruz. Onlarla iletişim ve işbirliği halinde omuz omuza çalışıyoruz"

Başkan Yüce, davete katılan gazetecilerle fotoğraf çekildi. Yemek sonunda katılımcılara hediye takdim edildi. Program toplu fotoğraf çekimiyle son buldu.