Sebahattin Zaim Bulvarı’ndan Serdivan bölgesine ulaşımı sağlayacak alternatif bir güzergah oluşturacaklarını ifade eden Başkan Ekrem Yüce, “Çark Deresi üzerine yapacağımız araç köprüsü ve ardından Süleyman Binek Caddesi’ne bağlantıyı sağlayacak arter ile bölge ulaşımına rahatlık kazandıracağız. Hayırlı olsun” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, Sebahattin Zaim Bulvarı’ndan Serdivan bölgesine gelişler için alternatif bir güzergah oluşturulacağını müjdeledi. Şehir merkezi ve Serdivan ulaşımlarında zaman zaman yaşanan araç yoğunluğunun önüne geçmek adına yeni bir çalışma başlatacaklarını ifade eden Başkan Ekrem Yüce, Çark Deresi üzerine yapacağımız araç köprüsü ve ardından Süleyman Binek Caddesi’ne bağlantıyı sağlayacak arter ile bölge ulaşımına rahatlık kazandıracaklarını söyledi.

Yeni bir köprü ve güzergah
13 Aralık Cuma günü yapım ihalesine çıktıkları alternatif güzergah ile ilgili konuşan Başkan Ekrem Yüce, “Yenikent bölgemizden Serdivan ve şehir merkezine gelişlerde zaman zaman yaşanan araç yoğunluğunu en aza indirmek amacıyla alternatif bir güzergah oluşturacağız. Açılacak alternatif güzergah için Çark deresi üzerine 25 metre genişliğinde 19 metre uzunluğunda yeni bir köprü inşa edecek, köprü ve altyapı çalışmaları tamamlandıktan sonra arterin Süleyman Binek Caddesine bağlantı yolunda gerekli asfalt ve düzenleme çalışmaları gerçekleştireceğiz. Sebahattin Zaim Bulvarı istikameti yönünde oluşturulacak yeni ana arter bağlantısı ile bölge ulaşımına rahatlık kazandıracağız” ifadelerini kullandı.

Ulaşım alanında yeni ve modern adımlar
Açıklamanın devamında Başkan Yüce, “Şehrimiz ulaşım geleceğine kalıcı çözümler getirme adına çalışmalarımızı hızla gerçekleştirmeye gayret ediyoruz. Şehrimizin ulaşımına katkı sağlayacak arterler, duble yollar, akıllı kavşaklar ve alternatif güzergahlar ile trafiği akıcı hale getirmeye çalışıyoruz. Bu hususta vatandaşlarımızdan gelen talepler ve ulaşım master planımız doğrultusunda ilerleyerek yeni hamleler ve modern adımlarla ulaşım ağını genişletecek, ihtiyaçları çözüme kavuşturacağız. Ulaşımı bütüncül bir şekilde ele alarak, yeni yatırımlarla Sakarya'nın ulaşım geleceğini garanti altına alacağız” dedi.