Büyükşehir’e devrolan İl Özel İdaresi’ne ait kütüphanelerin yeni eğitim dönemine hazırlandığını belirten Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Aktürk, “İnşallah çalışmalarımızın ardından kent kültürüne dair önemli kaynaklar ve entelektüel birikime katkı sunacak çok çeşitli eserler kütüphanemizde yer alacak” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı tarafından şehrin kültürel hayatına yenilik getirecek Sakarya İl Özel İdaresi Kütüphanesi’nde yenileme çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Büyükşehir Yasası’nın ardından Büyükşehir Belediyesi’ne devrolan Kent Park içerisindeki kütüphanenin yeni eğitim öğretim yılında Sakaryalıların hizmetinde olacağını ifade eden Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı İbrahim Aktürk, “Yeni dönemde Büyükşehir’e devrolan İl Özel İdaresi Kütüphanesi’nde yenileme çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor. İnşallah çalışmalarımızın ardından kent kültürüne dair önemli kaynaklar ve entelektüel birikime katkı sunacak çok çeşitli eserler kütüphanemizde yer alacak” diye konuştu.

Kısa süre içerisinde hizmette
Aktürk, “Binamızın iç ve dış cephesinde yenileme çalışmalarımız devam ediyor. İnşallah yeni dönem ile kütüphanemizdeki kaynak sayısını da arttıracağız. Seminer, panel ve sempozyum gibi bilimsel, kültürel ve sanatsal buluşmalara ev sahipliği yapacak merkezimiz şehrimizde önemli bir misyonu yerine getirecek. İnşallah çalışmalarımızın sona ermesinin ardından şehrimizin yeni şairleri ve yazım hayatının başarılı isimlerinin ilk duraklarından biri kütüphanemiz olacak. Çalışmalarımızı kısa süre içerisinde tamamlayacağız. Şehrimize hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.