Sakarya Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanı Fatih Turan........

“Bu çerçevede körüklü otobüs imalatçısı firmalarla görüşmeler yapılarak, bu firmalardan kentimizin topografik koşullarına ve karayolu ağına uygunluğunun gözlenmesi amacıyla deneme seferleri gerçekleştirmek üzere test araçları talep ettik. Talebimize ilk cevabı veren otobüs üreticisi firma Mercedes-Benz, Bursa Büyükşehir Belediyesi şirketi olan Burulaş’a ait Conecto Modeli körüklü aracı kentimize yönlendirdi. Deneme aracı ile 10 Mart 2010 Çarşamba günü ilki sabah saat 7:15 Karaman-Kampus Ekspres seferi ve diğeri de akşam saat 16:15 Kampus-Çarşı seferi olmak üzere yoğun saatlerde toplam 2 sefer gerçekleştirdik ve her seferde tam dolu olarak yaklaşık 200 yolcuyu körüklü araçla taşıdık. Deneme güzergâhı üzerinde, Kampus yolundaki dik rampa, Karaman bölgesi, şehir içindeki dar yollar ve dar açılı keskin dönemeçlerde araçları test ettik. Önümüzdeki günlerde başka markalara ait test araçları ile de deneme seferleri yapmaya devam edeceğiz ve test sürüşlerinin ardından Büyükşehir’e ve Büyükşehirlilere yaraşır otobüslerin alımını gerçekleştireceğiz.  Bu vesile ile Bursa Büyükşehir Belediyesi Burulaş şirketine ve Mercedes-Benz Firmasına teşekkür ediyoruz” dedi.