Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen SAKBİS’ler 1 Haziran itibari ile hayata geçirilen yeni normalleşme döneminde vatandaşların büyük ilgisi ile karşılaştı. SAKBİS’lerin kullanımı haziran ayının ilk yarısında 2 bin 500 kiralamayı geçti.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen Akıllı Bisiklet Uygulaması (SAKBİS) 1 Haziran itibari ile başlayan yeni normalleşme döneminde vatandaşların büyük ilgisi ile karşılaştı. Şehrin muhtelif yerlerindeki 15 farklı noktada 110 bisikletle hizmet sunan SAKBİS’lerin kullanımı Haziran ayının ilk yarısında 2 bin 500 kiralamayı geçti. Koronavirüs salgını nedeniyle alınan tedbirler kapsamında getirilen kısıtlamalar sonrasında ulaşım araçlarında en çok rağbeti ise SAKBİS’ler gördü.

Daha güvenli ve daha sağlıklı ulaşımlar için Sakbis
Akıllı Bisiklet Uygulaması SAKBİS’e ilişkin Ulaşım Dairesi Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada, “Koronavirüs salgını nedeniyle alınan tedbirler kapsamında ulaşımda getirilen kısıtlamalar ve 1 Haziran tarihi itibariyle hayata geçirilen yeni normalleşme dönemi vatandaşlarımızın SAKBİS’e olan ilgisini daha da arttırdı. Mobil uygulamadan, www.sakbis.com.tr adresinden, abone noktalarından 3 dakika içerisinde kolay üyelik ve kiralama hizmeti sunan SAKBİS’lerin kullanımı Haziran ayının ilk yarısında 2 bin 500 kiralamayı geçti. Vatandaşlarımıza salgın süresince daha güvenli ve hijyenik bir hizmet sunmak adına akıllı bisikletlerimizi düzenli olarak dezenfekte etmeye de devam ediyoruz. Şehrimizde bisiklet kullanımının ve kültürünün yaygınlaştırılması için hayata geçirilen SAKBİS’lerimiz şehrin muhtelif 15 noktasında 110 bisikletle hizmet sunmaya devam ediyor. Vatandaşlarımız daha güvenli, hijyenik ve sağlıklı bir ulaşım için SAKBİS’leri tercih edebilirler” ifadelerine yer verildi.