Akyazı’da yapımı tamamlanan Taşburun ve Yongalık Köprüleri’nin hizmete alındığını aktaran Başkan Toçoğlu, “Akyazı’da çağın gerekliliklerine uygun olarak inşa ettiğimiz Yongalık ve Taşburun Köprülerimizi hizmete aldık. İnşallah muhtelif bölgelerde yeni köprü çalışmaları için de hazırlıklarımızı sürdürüyoruz. Hayırlı olsun” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, yapımı tamamlanan Akyazı Yongalık ve Taşburun Köprüleri’ne ilişkin açıklamalarda bulundu. Toçoğlu, “Büyükşehir Belediyemizin güçlü hizmet eli tüm ilçelerimizde hissedilmeye devam ediyor. Daha önce de birçok köprüyü hizmete almış, güvenli ve hızlı ulaşımı sağlamıştık. Şimdi de Akyazı Yongalık ve Taşburun Köprüleri’ni kullanıma sunmuş olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Hayırlı olsun” dedi.

Köprüler hizmete girdi
Akyazı ziyareti esnasında bölge halkından gelen talepler üzerine hemen harekete geçtiklerini belirten Başkan Toçoğlu, “Taşburun’daki hemşerilerimiz mevcut köprünün çok dar ve yetersiz olduğunu ifade etmiş, bizden yeni bir köprü talebinde bulunmuşlardı. Aynı şekilde Yongalık ve Ballıkaya Mahallelerinde yaşayan hemşerilerimiz de bir köprü ihtiyaçları olduğunu ifade etmişlerdi. Bizde hemen harekete geçtik. Kısa bir süre içerisinde de köprülerimizi hizmete aldık. İnşallah hemşerilerimiz köprülerden en güzel şekilde istifade edeceklerdir. Şehrimizin dört bir yanına modern çağın gerekliliklerine uygun köprüler kazandırmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

13 metre genişliğinde iki köprü
Köprülerin teknik özellikleri ile ilgili bilgileri de paylaşan Başkan Toçoğlu, “İki köprümüzde Mudurnu Deresi üzerinde yer alıyor. Aralarında 5 kilometrelik bir mesafe var. Yongalık ve Taşburun köprülerimizden hem mahalle sakinlerimiz hem de bölgede bulunan diğer mahallelerde faydalanacak. Taşburun Mahallesine kazandırdığımız köprü 107 metre uzunluğunda ve 13 metre genişliğinde. Bu genişliği ile birlikte karşılıklı geçişlerin çok rahat yapılabileceği bir yapıya sahip. Köprümüzün yanında yer alan ve ihtiyaçlara cevap vermeyen eski köprüyü ise yıkmadık. Orayı yaya olarak geçecek vatandaşlarımız için yeniden  düzenliyoruz. Yongalık Köprümüz ise 70 metre uzunluğunda ve 13 metre genişliğinde. Bu köprümüz de bölgedeki ulaşıma rahat bir soluk getirecektir. Hizmetlerimizin bölge halkına hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.