Büyükşehir Belediyesi Engelli Hizmetleri Şube Müdürlüğü engelli bireyler ve aileleri ile bir araya geldi. Davut Yüce, “Tüm hizmetlerimizi, engellilerimiz ile onların ailelerinin ihtiyaçlarını göz önünde bulundurarak gerçekleştiriyoruz. İnşallah bu kapsamda çalışmalarımızı daha da artırarak engeli vatandaşlarımızın yaşamlarını kolaylaştırmaya, şehrin erişilebilirliğini arttırmaya devam edeceğiz” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Engelli Hizmetleri Şube Müdürlüğü tarafından düzenlenen engelli bireyler ve ailelerine yönelik geleneksel buluşmalardan bir tanesi daha gerçekleştirildi. Engelsiz Kafe’de düzenlenen programda Genel Sekreter Yardımcısı Zafer Poyraz, Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Davut Yüce, engelliler ve aileleri yer aldı.

Kişisel gelişime katkı
Etkinlikle ilgili açıklamalarda bulunan Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Davut Yüce, “Biz tüm hizmetlerimizi, engellilerimiz ile onların ailelerinin ihtiyaçlarını göz önünde bulundurarak gerçekleştiriyoruz. Gerek saha araştırmaları yaparak gerek buluşmalar düzenleyerek yeni projeler üretmeye önem veriyoruz. Engellilerimizi her gün daha iyi hayat standartlarına ulaşmaları için elimizden geleni yapıyoruz. Sosyal Gelişim Merkezi’nde verdiğimiz eğitimler ile dezavantajlı kesimlerin hem kişisel gelişimlerine katkı sağlıyor hem de toplum ile kaynaşmalarına vesile oluyoruz” ifadelerine yer verdi.

Engelsiz hobi kursları
Açıklamalarına devam eden Yüce, “Engellilerin mutlu ve huzurlu yaşamaları noktasında birçok hizmet sunuyoruz. Engelli Taşıma Hizmeti ile her yıl bin 500 engelli vatandaşımız, özel tertibatlı liftli engelli taşıma araçlarıyla evlerinden alınıp istediği yere ulaştırılıyor ve tekrar evlerine götürülüyor. Engelsiz Hobi Kursları ile birlikte yılda 750 engelli öğrenciye 15 farklı branşta kurs hizmeti sağlıyoruz. ‘Kart 54’ uygulamasıyla yüzlerce engelli vatandaşımıza ücretsiz ulaşım imkânı sağlıyoruz. İnşallah bu kapsamda çalışmalarımızı daha da artırarak yaşamlarını kolaylaştırmaya şehrin erişilebilirliğini arttırmaya devam edeceğiz” sözlerine yer verdi.

Engelsiz yaşama destek
Yüce, “Büyükşehir Belediyemiz sorumluluğundaki “Engelsiz Kent Sakarya Projesi” kapsamında yeni yapılan tüm yollarımız, kaldırımlarımız engelli vatandaşlarımızın da kullanımına uygun standartlarda yapılıyor. Engelli kardeşlerimizin istihdamına yönelik Engelsiz Kafe’yi hizmete aldık. Her yıl yüzlerce engelli kardeşimize medikal yardım sağlıyoruz. Ayrıca şehrimizde belirli yerlere engelli aracı şarj istasyonları kurarak, engelli vatandaşlarımızın araçlarını şarj etmelerine olanak sağlıyoruz. Tüm ilçe belediyelerimizde “Erişilebilirlik Seminerleri” kapsamında ilçe belediyelerimizin sorumluluk alanlarındaki parkların, yolların, kaldırımlar ile sosyal donatı alanlarının ilgililer tarafından engellilerin de kullanımına uygun hale getirilmesi için çalışmalar yürütüyoruz” dedi.