Balıkesir’de düzenlenen Yağlı Güreş Düzenleyen Kentler Birliği Meclis Toplantısı’na katılan Başkan Ekrem Yüce, “Yağlı güreş kültürünün yaşatılması ve gelecek kuşaklara aktarılması için kurulan birliğin çalışmalarının hayırlı olmasını temenni ediyorum. Ata sporu yağlı güreşin sosyal ve kültürel ehemmiyetini anlatıp, bu spor dalını sahiplenerek hem ülkemizde yaygınlaştıracak hem de dünyaya en iyi şekilde tanıtacağız” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, Balıkesir’de düzenlenen Yağlı Güreş Düzenleyen Kentler Birliği Meclis Toplantısı’na katıldı. Balıkesir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’ın ev sahipliğinde gerçekleştirilen programda Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Musa Aydın, birliğe üye belediye başkanları, Kırkpınar Güreş Ağası Seyfettin Selim ve üyeler yer aldı. Başkan Ekrem Yüce, yağlı güreş kültürünün yaşatılması, ehemmiyetinin arttırılması ve gelecek kuşaklara aktarılması için kurulan birliğin çalışmalarının hayırlı olmasını temenni etti.

Yoğun ilgiye matuf
Başkan Ekrem Yüce programda şu şekilde konuştu: “Yağlı Güreş, geleneksel bir Türk sporudur. Tarihin ilk dönemlerinden beri güreş sporunun yapıldığı bilinmektedir. Yağlı Güreş büyük güç ve ustalık gerektiren bir spordur. Ata sporumuz güreş Sakarya’mızda da yoğun ilgiyle takip ediliyor, düzenlenen programlar gerek şehir içi gerek şehir dışından misafirlerini ağırlıyor.  Ata sporu yağlı güreşin sosyal ve kültürel ehemmiyetini anlatıp, bu spor dalını sahiplenerek hem ülkemizde yaygınlaştıracak hem de dünyaya en iyi şekilde tanıtacağız. İnşallah Yağlı Güreş Düzenleyen Kentler Birliği marifetiyle düzenleyeceğimiz etkinliklerle güreş organizasyonlarına ev sahipliği yapacağız” dedi.