Büyükşehir Belediyesi, SAÜ ve SUBÜ iş birliğiyle vektörlerle etkin mücadele için protokol imzalandı. Başkan Ekrem Yüce, “Çalışmalarımızın tüm Sakarya’nın daha sağlıklı ve yaşanılabilir olması içindir. Rabbim hayırlı eylesin. İmzaladığımız protokol ile vektörle etkin bir mücadelenin yapılmasını sağlayacak, bilimsel, eğitsel ve yönetsel alanlarda iş birliğiyle Sakarya’mızın tamamını kapsayacak bir çalışma gerçekleştireceğiz” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi, Sakarya Üniversitesi ve Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi vektörlerle etkin mücadeleyi içeren iş birliği protokolü imzaladı. Afet Koordinasyon Merkezi’nde gerçekleştirilen protokol töreninde Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, SAÜ Rektörü Prof. Dr. Fatih Savaşan, SUBÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, Adapazarı Belediye Başkanı Mutlu Işıksu, Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, Sapanca Belediye Başkanı Özcan Özen, Arifiye Belediye Başkanı İsmail Karakullukçu, akademisyenler ve basın mensupları yer aldı. Protokol kapsamında Büyükşehir Belediyesi sınırlarının tamamında vektörlerle etkin mücadele gerçekleştirilecek.

Vektörle mücadeleye bilimsel katkı
Programda konuşan SAÜ Rektörü Prof. Dr. Fatih Savaşan, “Sivrisinek başta olmak üzere haşeratla mücadelenin ekolojik dengeyi bozmadan yapılabilmesi için çalışmalarımıza başladık. SAÜ olarak bilimsel mücadele adına gerekli desteği vermeye hazırız” derken; SUBÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, “Aslında akademik olarak üniversitelerimizin bu konuda olmasının bir önemi var. Araştırma geliştirme ve topluma hizmet adına ciddi bir adım atmış olacağız. Sorunun araştırması, geliştirmesi ile çözümü için çalışacağız” dedi.

Etkin mücadele
İmzalanan protokolün ardından konuşan ve vektörle mücadele için atılan imzaların hayırlı olmasını dileyen Başkan Ekrem Yüce, “Çalışmalarımızın tüm Sakarya’nın daha sağlıklı ve yaşanılabilir olması içindir. Rabbim hayırlı eylesin. İmzaladığımız protokol ile vektörle etkin bir mücadelenin yapılmasını sağlayacak, bilimsel, eğitsel ve yönetsel alanlarda iş birliğiyle Sakarya’mızın tamamını kapsayacak bir çalışma gerçekleştireceğiz. İlmin ve bilimin ışığında vektörlerle etkin mücadeye katkı sağlayan paydaşlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.