Türkiye’nin en modern bisiklet tesislerinden birisi olan Ayçiçeği Bisiklet Vadisi’nde ki Sakarya-Türkiye MTB Şampiyonasına katılan Başkan Yüce, “Dünya’da vizyona çıkaracak 2020 Dünya Dağ Bisikleti Şampiyonası’na ev sahipliği yapacağız. Sayın Cumhurbaşkanımızın himayelerinde 2020 yılının Eylül ayında gerçekleşecek uluslararası turnuvaya en iyi şekilde ev sahipliği yapmak için çalışmalarımızı ciddi bir şekilde sürdürüyoruz” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, Sakarya’ya Büyükşehir Belediyesi tarafından kazandırılan ve Türkiye’nin en modern bisiklet tesislerinden biri olan Ayçiçeği Bisiklet Vadisi’nde ki Sakarya-Türkiye MTB Şampiyonasına katıldı. 3-4 Ağustos tarihlerinde gerçekleştirilen yarışlara vatandaşlar yoğun bir ilgi gösterdi. 3 Ağustos Cumartesi düzenlenen yarışa 40 sporcu, 4 Ağustos Pazar günü düzenlenen yarışa 411 sporcu Genelde 451 sporcun katıldı. Arazi Sürüşü ve Eleme Yarışı olarak 2 farklı tür yapıldı. Erkekler de 6 farklı kategori ve kadınlar da 3 farklı kategori düzenlendi. Sakarya SALCANO Takım sporcusu Halil İbrahim Doğan U-23’te birinci ve Genel Klasman ’da ikinci oldu. Onur Balkan ise Büyük Erkeklerde üçüncü olarak dereceye girdi. Programa Başkan Yüce’nin yanı sıra Vali Ahmet Hamdi Nayir, Türkiye Bisiklet Federasyonu As Başkanı İrfan Çelik, Erenler Belediye Başkanı Fevzi Kılıç, Söğütlü Belediye Başkanı Koray Oktay Özten, Geyve Belediye Başkanı Murat Kaya, SUBÜ Rektör yardımcısı Prof. Dr. Sinan Serdar Özkan, Gençlik Spor İl Müdür Arif Özsoy katıldı. Program sonunda çekilişi kazanan 12 vatandaşa bisikletlerini Başkan Yüce ve Vali Nayir teslim etti.

7’den 70’e herkes için
Programda konuşan Başkan Ekrem Yüce, “Bisiklet şehri olma yolunda her geçen gün daha da önemli adımlar atan Sakaryamız’da bir şampiyonaya daha ev sahipliği yapmanın mutluluğu içerisindeyiz. Kısa süre önce Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turunun da bir etabının startının verildiği şehrimizde Türkiye-Sakarya MTB Şampiyonası’nın heyecanını hep birlikte yaşayacağız. Bisiklet her şeyden önce çevre ve sağlık açısından son derece önemli ve 7’den 70’e tüm insanların yararlanabileceği bir vasıta. Bu amaçla tüm vatandaşlarımızın bu sportif aktiviteden yararlanması ve Bisiklet Dostu Şehrimizde bisiklet yollarımızın arttırılması için elimizden gelen çalışmaları yapıyoruz. Tabii bisiklet, bunların yanında çeşitli kategorilerde sportif faaliyetlerin gerçekleştirilmesi bakımından kullanışlı bir araç” dedi.

Şehrimizi tüm Dünya’ya tanıtacağız
Başkan Yüce, “Önümüzdeki yıl ise Sakarya’yı Dünya’da vizyona çıkaracak 2020 Dünya Dağ Bisikleti Şampiyonası’na ev sahipliği yapacağız. Sayın Cumhurbaşkanımızın himayelerinde 2020 yılının Eylül ayında gerçekleşecek uluslararası turnuvaya en iyi şekilde ev sahipliği yapmak için çalışmalarımızı ciddi bir şekilde sürdürüyoruz. İnşallah hem şehrimizi hem de ülkemizi en iyi şekilde tüm dünyaya tanıtacağız. Büyükşehir Belediyesi olarak bisiklet kültürünün yaygınlaşması ve kök salması için gerekli adımları atmaya devam edeceğiz. Bu vesileyle yarışlara katılan tüm takım ve sporculara başarılar diliyor; heyecanın ve rekabetin üst düzeyde olduğu; ama sonunda dostluğun kazandığı bir şampiyona temenni ediyorum” dedi.

Bisiklet bizim marka değerlerimizden biri
Vali Ahmet Hamdi Nayir, “Bugün burada, bu güzel alanda spor gibi önemli bir konuda beraberliğin tadını hep birlikte yaşıyoruz. Güzel Sakaryamızın marka değerlerinden bir tanesi hiç şüphe yok ki spor. Spor içerisinde de İlimize farklılık kazandıran bu alan bisiklet sporu için İlimizin bir övünç kaynağı, bir yüz akı. Buralara verilen emekler hiç şüphe yok ki sporcusuyla, yarışmasıyla burada düzenlenecek olan şampiyonalar da kıymet kazanıyor. Spor her fert için gerekli, hem merkezi hükumetin hem de yerel yönetimlerin gündeminde olan spor, düzenlenecek alanlarla, verilecek kurslarla ve bu alandaki teşviklerle yerini buluyor. Bu şampiyonaya emek veren başta Federasyonumuz ve Büyükşehir Belediyemiz olmak üzere Gençlik ve Spor teşkilatımıza ve ilgili bütün arkadaşlarımıza ben huzurlarınızda teşekkür etmek istiyorum” dedi.