Büyükşehir Belediyesi, ulaşıma ivme kazandıracak ‘Yeni Otoban Girişi’ projesine bugün başladı. 75 milyon TL’lik maliyetli proje, şehirlerarası KMO, TEM ve D-100 yollarını şehrin ana damarlarına bağlayarak lojistik ağına alternatif olacak. Başkan Yüce, “40 milyon TL’lik kamulaştırmayı tamamladık, 23 metre genişliğe ve 2 bin 500 uzunluğa sahip yeni otoban girişimize başladık” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi, kent ulaşımına değer katacak projeler üretmeye devam ediyor. Şehrin girişini rahatlatan Sakarya Köprülü Kavşağı Projesi’nden sonra bu kez de Sakarya’ya yeni bir otoban girişi kazandırılıyor. Kuzey Marmara Otoyolu’nun da hizmete alınmasıyla birlikte otoyollara bağlantı ihtiyacı oluşan Sakarya’ya yeni otoban girişi için ilk kepçe bugün vuruldu. ‘Yeni Otoban Girişi’ için müjdeyi Başkan Ekrem Yüce, şantiye ziyaretinde verdi. Yüce, Kuzey Marmara Otoyolu, Anadolu Otoyolu (TEM Otoyolu) ve D-100 Karayolu’na bağlantıyı sağlayacak olan çalışmayla ilgili tüm detaylara yer verdiği bir basın açıklaması yaptı.

2 bin 500 metre uzunluğunda yeni giriş
Başkan Yüce, yeni otoban girişinin ilk etabının Erenler Pekşenler bölgesinden başlayıp Bekirpaşa Kozluk mevkiinde kurulacak olan yeni gişelerde son bulacağını ifade ederek 40 milyon TL’lik kamulaştırmanın Büyükşehir tarafından tamamlandığını söyledi. Bu projede en yakın girişi Arifiye’de olan otoyoldan Adapazarı, Erenler, Serdivan ve kuzey bölgesine girişte zaman kazandıracak yeni gişeler inşa edilecek. Transit ulaşım, lojistik ve ticaret ağına değer katacak, Karasu Limanı ve tüm OSB’lere alternatif oluşturacak 2 bin 500 metrelik bu yol aynı zamanda trafiğin kent merkezine dengeli şekilde dağılmasını sağlayacak. Yüce, basına verdiği demeçte 75 milyon TL’ye mal olacak projenin şehre katacağı değeri tüm teknik detaylarıyla anlattı.

40 milyon TL’lik kamulaştırma tamam
Bu bağlantı yolunun şehrin ulaşım ağlarıyla bağlantısını güçlendireceğini vurgulayan Yüce, “Görevde bulunduğumuz süre içerisinde 4 koldan şehrimizin kalkınması ve yenilenmesi için gündüz gece çalışıyoruz. Bu çalışmalardan biri de Pekşenler’den şehrimize bağlanacak yeni otoban girişi projesi. Sakarya’mıza yakışan ve daha pratik çözümler sunan alternatif bir otoban girişi için göreve geldiğimiz günden itibaren çalışmalara başladık. Proje çizimlerini ve fizibilite çalışmalarını hazırladık.  Daha sonra da Karayolları Genel Müdürlüğümüzün onayına sunarak kabulünü sağladık. Kara Yolları Genel Müdürlüğü 29 Aralık 2020 salı günü belirlenen güzergâhlardaki otoban gişe giriş-çıkışları için gerekli olan ihaleyi gerçekleştirdi. Biz de Sakarya Büyükşehir Belediyesi olarak planlanan güzergâhlardaki 40.000.000 TL’lik kamulaştırma çalışmalarını tamamladık. 2 bin 500 metre uzunluğunda ve 23 metre genişliğinde yapılacak yeni yol ile D 100 Karayolu, Anadolu Otoyolu, Kuzey Marmara Otoyolu arasındaki bağlantı sağlayacak ve şehrimizin ulaşım ağlarıyla bağlantılarını kuvvetlendireceğiz” dedi.

“Sakarya transit ulaşım ve ticari güzergâhta bir numara olacak”
Başkan Yüce, bu çalışmayla Sakarya’nın transit ulaşım ve ticari güzergâhlarda bir numara olacağını ifade ederek, “Toplam bedeli 75 milyon 282 bin 334 TL olan proje Sakarya’mıza hayırlı olsun. Şehrimizin konumu ülkemizdeki pek çok şehre nazaran avantajlı durumda bulunuyor. Ülkemizin lokomotif bölgelerinden olan Marmara Bölgesinde yer alıyoruz. Anadolu’nun ve Karadeniz’in Marmara ve İstanbul ile bağlantısının sağlandığı noktada yer alıyoruz. Yapılacak yeni girişler ile Sakarya şehir içi ulaşımında bulunan ana damarlarından birini doğrudan bahsettiğim otoyollar ile bağlayacağız. Böylece hem OSB’ler arası bağlantıyı tesis edecek hem de OSB’lerle otoyollar arasında alternatif bir güzergâh oluşturacağız. Şehrimizi transit ulaşımda ve ticari güzergâhlarda bir numara yapacağız inşallah. Bu proje ile Karasu Limanın hinterlandının gelişmesine katkı sağlayacağız. Alternatif bağlantı yolları ve güzergâhlarıyla limanın ulaşım ağlarıyla bağlantısını güçlendireceğiz. Sn. Ulaştırma Bakanımıza, Sn. Karayolları Genel Müdürümüze, Sn. Karayolları Bölge Müdürümüze ve projenin sonuçlanması noktasında bizden desteklerini esirgemeyen tüm dostlarımıza şahsım ve şehrim adına şükranlarımı sunuyorum.” diye konuştu. Yeni otoyol girişi için ilk kepçeyi Başkan Yüce vurdu ve çalışmalar hızlı bir şekilde başladı.