Yarıyıl tatilinin başlaması ile birlikte belediye otobüslerinde sefer sayılarını azalttıklarını belirten Ulaşım Dairesi Başkanı Fatih Pistil, 19-K, 21-A, 21-B, 22-A ve 22-B numaralı otobüslerde bir, 26 numaralı otobüste ise üç seferin azaltıldığını kaydetti.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanı Fatih Pistil, 2015-2016 eğitim öğretim döneminde yarıyıl tatilinin başlaması ile birlikte belediye otobüslerinin sefer sayılarında değişiklikler yapıldığını belirtti. Pistil, “Okulların ara tatile girmesi dolayısıyla bazı sefer sayılarımızı azaltıyoruz. Eğitim döneminin başlamasıyla birlikte değişiklik yapılan seferlerimiz tekrar aynı şekilde hizmet sunmaya devam edecek” dedi.

Sefer Sayılarında Değişiklik
Değişiklik yapılan hatlar ile ilgili de bilgiler veren Pistil, “Yapılan yeni düzenlemeyle 19-K, 21-A, 21-B, 22-A ve 22-B numaralı otobüslerimizde bir sefer, 26 numaralı otobüsümüzde ise üç seferi azalttık. 62 araçla hizmet sunarken ara tatilde bu sayıyı 54’e çektik. Toplu taşımada talepler doğrultusunda anlık çözüm önerileri geliştiriyoruz. Zaruri durumları da esas alarak zaman zaman ek seferleri devreye alıyor; taleplerde azalmanın yaşandığı böylesi durumlarda yine değişikliğe gidebiliyoruz. Bu tarz düzenlemelerimiz devam edecek” diye konuştu.