Türkiye'de Büyük Bir Değişim Yaşanıyor

Yoğun gündem
Ekim Kültür Sanat Etkinlikleri kapsamında düzenlenen söyleşi programında ilk söz alan Gazeteci-Yazar Dr. Cemil Ertem, sözlerine Sakarya’da bulunuyor olmaktan duyduğu memnuniyeti ifade ederek başladı. Ertem, “Sakarya Belediyesi’nin çok özel mekânında ağırlanmaktan büyük mutluluk duyduk. Bizim için çok özel bir gece. Yoğun emek sarf ettiğimiz yeni kitabımızı Sakaryalılarla konuşmaktan mutluyuz. Bu kitabı yazarak önemli bir şey yaptığımızı, bu çabamızın anlamlı olduğunu düşünüyorum. Bu kitabı yazarken çok uzun bir hazırlık dönemi geçiremedik. Bunun da en önemli sebebi Türkiye’nin Gezi Olayları öncesi ve sonrasında çok yoğun bir gündem yaşamasıydı. Bu anlamda Gezi Olayları kamplaşmaları ve bir siyasi duruşu ortaya çıkarmada önemliydi diyebiliriz” diye konuştu.

 

Ekonomik meseleler
Ertem’in ardından söz alan Gazeteci-Yazar Markar Esayan, “Görüyoruz ki ekonomik meseleler her şeyin temelini oluşturuyor. Öncelikle şunu görmek lazım ki komplo teorilerine oldukça soğuk bir toplumuz. 28 Şubat sürecinde birçok komplo gördük. 12 Eylül’den önce darbenin iklimlendirilmesi için birçok acı komplo yaşadık. Biz bir imparatorluk bakiyesiyiz. Travmatik bir şekilde İmparatorluktan Türkiye Cumhuriyeti’ne geçiş yaşadık. Türkiye bugün demokratikleşme süreci ile büyük bir değişim yaşıyor” şeklinde konuştu. Gerçekleştirilen söyleşinin ardından Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Fatih Turan Yazarlar Esayan ve Ertem’e teşekkür ederek, hediye takdim etti.

 

İnsan Kitabevi’nde imza 
Programın ardından Dr. Cemil Ertem ve Markar Esayan, Ofis Sanat Merkezi içerisinde yer alan İnsan Kitabevi’nde sevenleri ile buluştu. Hayranları ile sohbet eden Ertem ve Esayan, Dünyayı Durduran 60 Gün’ü hayranları için imzaladı.