Trafikte kural ihlalleri ve araç güzergahlarında gerçekleştirilen çalışmalar dolayısıyla aksayan trafik sıkışıklığının önüne geçmek için yeni bir denetim ekibi kurulduğunu açıklayan Ulaşım Dairesi Başkanı Fatih Pistil, ekiplerin Ekim ayı itibariyle çalışmalarına başlayacağını belirtti.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanı Fatih Pistil, trafikte yeni bir uygulamayı daha hayata geçireceklerini açıkladı. Trafikte yaşanan sıkışıklıkların en önemli sebeplerininin kural ihlalleri ve araç güzergahlarında gerçekleştirilen çalışmalar olduğunu aktaran Pistil, bu sebeplerden kaynaklanan sorunları en aza indirmek amacıyla yeni bir trafik denetim ekibinin kurulduğunu belirtti. Pistil, ekiplerin Ekim ayı itibariyle çalışmalarına başlayacağını da dile getirdi.

Ulaşım  için yeni yatırım ve projeler
Pistil, “Şehrimizde trafiğe kayıtlı araç sayısı her geçen gün artıyor. Trafiğe her ay ilave olan araç sayısı bin iken, son verilere göre bu rakamın bin 400’ün üzerine çıktığı görülmektedir. Araç sayısıyla birlikte trafikte da zaman zaman sorunlar yaşanmaktadır. Bizde trafik sorunlarını azaltmak amacıyla yeni projeler ve yatırımlar gerçekleştiriyoruz. Önemli ulaşım yatırımları için çalışmalarımızı başlattık. İnşallah yeni yatırımlarımızı hızla tamamlayacağız.”

Çalışma İzin Belgesi alınacak
“Trafikte yaşanan olumsuzluklardan en önemlileri de kural ihlalleri ve araç güzergahlarında gerçekleştirilen çalışmalardır. Bu sebeplerden kaynaklı trafik yoğunluğunun en aza indirilmesi amacıyla yeni bir denetim ekibi kurduk. Ulaşım güzergahlarında çalışma yapacak kişi ve kurumların ilk olarak Ulaşım Dairesi Başkanlığımızdan çalışma şartları ve süresinin belirlendiği Çalışma İzin Belgesi alınması gerekmektedir. İzin almadan veya izin belgesinde belirlenen şartlara uyulmadığı takdirde denetim ekiplerimiz mevzuat çerçevesinde idari işlem uygulayacaktır. Trafiğe önemli katkı sağlayacak uygulamamızı Ekim ayı itibariyle başlatacağız. Hayırlı olsun.”