Büyükşehir Belediyesi toplu taşıma araçlarında rutin temizliklerini sürdürüyor. Toplu Taşıma Şube Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, her gün seferlerini tamamlayan araçların temizliğe tabii tutulduğu, ayrıca periyodik olarak Sağlık Bakanlığı onaylı ürünlerle dezenfekte işlemlerinin gerçekleştirildiği belirtildi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı belediye otobüslerinde sağlıklı ulaşım için dezenfekte işlemlerini sürdürüyor. Konuyla ilgili Toplu Taşıma Şube Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, “Belediye otobüslerimizin içerisinde gözle görülemeyen mikropların bertaraf edilmesi için periyodik aralıklarla Sağlık Bakanlığı’ndan onaylı ürünler kullanarak ilaçlama işlemleri gerçekleştirilmektedir. Söz konusu ilaçlama sonucu bulaşıcı hastalıkların otobüslerde yayılması önlenmekte, yolcularımıza daha sağlıklı bir ortam sunulmaktadır” diye belirtildi.

Hijyen ve sağlıklı ulaşımlar
“Toplu Taşıma hizmetlerinde gün içerisinde birçok yolcunun kullandığı Belediye Otobüslerimiz her gün detaylı temizlik işlemlerinden geçmektedir. Seferlerin tamamlanmasının ardından Makine İkmal Garajına gelen otobüslerde yolcuların sıkça temas ettiği yüzeyler başta olmak üzere, koltuklar, tutunma yerleri, camlar ve zemin çeşitli temizlik maddeleri kullanılarak temizlenmektedir. Daha sonra araçların dış yüzeyleri otomatik yıkama makineleri aracılığı ile temizlenerek tüm otobüsler bir sonraki gün gerçekleştireceği sefer için hazırlanmaktadır. Her gün gerçekleştirilen detaylı temizliklerin dışında, Belediye otobüslerimizin içerisinde gözle görülemeyen mikropların bertaraf edilmesi için periyodik aralıklarla Sağlık Bakanlığı’ndan onaylı ürünler kullanarak ilaçlama işlemleri gerçekleştirilmektedir. Söz konusu ilaçlama sonucu bulaşıcı hastalıkların otobüslerde yayılması önlenmekte, yolcularımıza daha sağlıklı bir ortam sunulmaktadır. Belediye Otobüslerimizde yolcu memnuniyetini artırıcı, yolculukları daha güvenli, konforlu ve sağlıklı yürütülmesine katkı sağlayan temizlik hizmetlerimiz aynı titizlikle uygulanmaya devam edecektir” ifadelerine yer verildi.