Ulaşım Dairesi Başkanı Fatih Pistil, “Şehir genelinde ve ilçeler başta olmak üzere tüm mahalle toplu taşıma güzergâhlarında kapalı durak ihtiyacı bulunan noktalara ulaşmış durumdayız. Bu durakların gerekli temizlik, bakım ve onarım işlemlerini ihtiyaçlara göre anında yerine getiriyoruz” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanı Fatih Pistil, şehir genelindeki toplu taşıma güzergâhlarında bulunan kapalı duraklar için gerekli çalışmaları başlattıklarını duyurdu. Pistil, “Şehir genelinde ve ilçeler başta olmak üzere tüm mahalle toplu taşıma güzergâhlarında kapalı durak ihtiyacı bulunan noktalara ulaşmış durumdayız. Ekiplerimiz yolcuların bekleme aşamasında hava şartlarından korunma ve dinlenmelerini sağlamak maksadıyla durak montajlarını da gerçekleştiriyor” diye konuştu.

Kapalı Duraklar Konuşlandırılıyor
Fatih Pistil şunları söyledi; “2016 yılı için daha önce bin adet kapalı durak alım ihalesi gerçekleştirmiştik. Bu kapsamda bugüne kadar toplam 450 adet kapalı durağın Adapazarı, Erenler, Serdivan, Arifiye, Kaynarca, Karasu, Kocaali, Hendek, Akyazı ve Sapanca ilçelerinde montaj işlemleri tamamlandı. Yılsonuna kadar tüm ilçelerimizle ilgili talepler değerlendirilerek gerekli Kapalı Durak ihtiyaçları karşılanmış olacak. Kapalı durak tespitleri, ilçe belediyeler ve muhtarlıklardan alınan taleplerin yerinde incelenmesiyle devam etmektedir.”

6 Bin 500 Durak
“Tüm kapalı duraklar her yıl; şehir merkezindeki kapalı duraklar ve özellikle Orta Garaj, Donatım Garajı ve Karaağaç Terminal alanlarında bulunan kapalı duraklar ise daha sık periyotlarla temizlenmektedir. 6 bin 500 durak için gerekli tüm işlemler yapılmış bulunmaktadır. Kapalı duraklarda meydana gelen tahribatlara yönelik cam, çatı, metal profil ve durak zeminleri bakım faaliyetleri sürekli olarak yapılmaktadır. Bu güne kadar 650 adet kapalı otobüs durağının bakım ve onarımı yapılmıştır.”