Büyükşehir Belediyesi şehrin tarihi yapılarında gerçekleştirdiği dönüşüm çalışmalarına devam ediyor. Bu kapsamda Tarihi Alicanlar Konağı’nda yapılacak restorasyon çalışmalarının ihalesi gerçekleştirildi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi şehrin tarihi yapılarında gerçekleştirdiği restorasyon çalışmalarını sürdürüyor.  Bu kapsamda restore edilecek olan Eski Reji Sokağı’ndaki Tarihi Alicanlar Konağı’nın ihalesi yapıldı. Büyükşehir Belediyesi Ek Hizmet Binası İhale Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen ihalenin başkanlığını Destek Hizmetleri Daire Başkanı Recep Ören üstlendi. 6 firmanın teklif sunduğu ihalenin ardından açıklamalarda bulunan Ören, “Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Zeki Toçoğlu’nun da ifade ettiği gibi tarihi yapılar değerlerimizdir. Bu değerlerimize sahip çıkmaya Tarihi Alicanlar Konağı ile devam ediyoruz. Bu kapsamda ihalemizi gerçekleştirdik. İhale komisyonumuz gerekli değerlendirmeleri yaptıktan sonra sonuçları kamuoyuna duyuracak. Restore edildikten sonra kültürel ve sanatsal faaliyetlere ev sahipliği yapacak tarihi konağımızdaki dönüşüm çalışmalarının şehrimize hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.

Tarihi Alicanlar Konağı Restorasyon Yapım İşi için teklif sunan firmalar ve ihale komisyonuna sundukları teklifler şu şekilde;

Akın İnşaat Mermer San. ve Tic. Ltd. Şti.                            1.435.341.01 TL
Cumhur Alp İnşaat Taah. Tic. Ltd. Şti.                                1.452.411.50 TL
Hamak İnşaat Proje Taah. San. ve Tic. A.Ş.                         1.469.273.50 TL
Anke İnşaat Rest. San. ve Tic. Ltd. Şti.                               1.391.000.00 TL
Atelye Mimarlık Tasarım ve Yapım Ltd. Şti.                       1.189.956.78 TL
Ak Yapı İnşaat San. ve Tic. Ltd. Şti.                                        1.416.908.36 TL