Tarihi Sabit Efendi Konağı’nda çalışmaların kısa süre içerisinde tamamlanacağını duyuran Fen İşleri Dairesi Başkanı Ali Oktar, “Konağın tarihi dokusuna uygun iç cephe çalışmalarımızı tamamlamak üzereyiz. İnşallah kısa süre içerisinde Sabit Efendi Konağı’nı şehrimize tekrar kazandıracağız” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan Tarihi Sabit Efendi Konağı yapım çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Şehrin birçok noktasında kentsel yenileme ve tasarım çalışmalarının hayata geçirildiğini belirten Fen İşleri Dairesi Başkanı Ali Oktar, Tarihi Sabit Efendi Konağı’ndaki çalışmaların kısa süre içerisinde tamamlanacağını müjdeledi. Kat yapım çalışmalarının sonlandırıldığını da sözlerine ekleyen Oktar, iç cephe çalışmalarının konağın tarihi dokusuna uygun olarak devam ettiğini ifade etti.

Kaplama çalışmaları sona erdi
Oktar, “Tarihi Sabit Efendi Konağı’nda devam eden çalışmalarımızı kısa süre içerisinde tamamlayacağız. Daha önce kat yapım çalışmalarımızı tamamlamış, konakta iç ve dış cephe kaplama çalışmalarına başlayacağımızı ifade etmiştik. Mevcut durumda kaplama çalışmalarımız da sona erdi. Çatı inşaatındaki çalışmalarımız ise devam ediyor. Konağın tarihi dokusuna uygun montaj çalışmalarımızı da tamamlamak üzereyiz. İnşallah en kısa süre içerisinde Sabit Efendi Konağı’nı şehrimize tekrar kazandıracağız” diye konuştu.